„Redescoperă Cetatea Alba Carolina. Istorie şi culoare”- Concursul Naţional de Pictură şi Arhitectură, la a-II-a ediţie. Cum şi până când te poţi înscrie
Tinerii talentaţi în domeniul artelor plastice şi arhitecturii sunt invitaţi să participe la cea de-a doua ediţie a Concursului Naţional de Pictură şi Arhitectură „Redescoperă Cetatea Alba Carolina. Istorie şi culoare”, un proiect co-finanţat de Ministerul Tineretului şi Sportului. Concursul este organizat pe secţiuni şi categorii de vârstă, iar lucrările pot fi trimise până în data de 6 noiembrie, la Centrul de Cultură “Augustin Bena” din Alba Iulia. Decernarea premiilor va avea loc în data de 11 noiembrie 2014, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia.
Concursul se adresează tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14 si 35 de ani talentaţi în domeniul artelor plastice, arhitecturii şi designului vestimentar. Fiecare concurent va participa cu maxim o lucrare la fiecare secţiune, dimensiunea este la alegere. Lucrările trimise la concurs vor avea pe verso specificate numele şi prenumele autorului, vârsta, adresa, nr de telefon, titlul lucrării, adresa şcolii, localitatea, judeţul şi numărul de telefon. Lucrările trimise la concurs nu se vor returna.
Data limită a trimiterii lucrărilor este 6 noiembrie 2014 la adresa: Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, strada Morii, numărul 8, Alba- Iulia, cod 510087, judeţul Alba.
Concursul se va desfăşura pe trei secţiuni:
Secţiunea 1: pictură: Tema „ Cetăţile din Transilvania, o poveste fără de sfârşit
Tinerii vor trebui să trimită lucrări de pictură inspirate de monumentele istorice din Cetatea Alba Carolina sau altă cetate din Transilvania la alegere.
Categoria I: 14-18 ani
Categoria II: 19-24 ani
Categoria III: 25-35 ani
Secţiunea 2 (specială): pictură tineri cu dizabilităţi cu vârsta cuprinsă între 7-25 ani: temă liberă
Secţiunea 3: Design de spaţiu urban: Tema „ Cetăţi din Transilvania”
Categoria 1: 14-18 ani
Categoria 2: 19-28 ani
Secţiunea 4: Design vestimentar: Tema “Vestimentaţia şi podoabele- o pasiune în perioada medievală”
Categoria 1: 18-35 ani
Decernarea premiilor va avea loc în data de 11 noiembrie 2014 în foaierul Casei de Cultură a Sindicatelor incepând cu ora 18, cu această ocazie se vor acorda şi premiile însumând materiale pentru pictură, arhitectură şi design.
Lucrările vor fi jurizate de specialişti în domeniul artelor plastice, arhitecturii şi al designului vestimentar care vor acorda câte trei premii pentru fiecare categorie de vârstă inclusă în secţiunile menţionate.
Festivitatea de premiere va include şi un scurt program artistic şi o strângere de fonduri pentru tinerii cu dizabilităţi participanţi în proiect. „Rugăm persoanele interesate să contribuie la sprijinirea acestor tineri talentaţi prin donaţii financiare sau materiale (culori, pensule, manuale, etc). Informaţii suplimentare la tel: 0258 – 813076; 0358 – 401469, Tel/Fax: 0258 -826410”, au transmis organizatorii.
Concursul este organizat de Asociaţia „Sincretic-Art” şi Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” Alba, Casa de Cultură a Sindicatelor Alba Iulia.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Traficul pe autostrada A1, între Sibiu și Boița, REDESCHIS: Din cauza viscolului puternic, s-a instituit limită de viteză de 60 de km/h
Traficul pe autostrada A1, între Sibiu și Boița, REDESCHIS: Din cauza viscolului puternic, s-a instituit limită de viteză de 60 de km/h Traficul rutier de pe autostrada A1, între Sibiu și Boița, s-a deschis, începând cu ora 13.45, potrivit IPJ Sibiu. Șoferii trebuie să fie prudenți în continuare și în contextul viscolului puternic s-a instituit […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan