SONDAJ: Sunt 14 prezidențiabili. Cu cine votezi?
Primul tur al alegerilor prezidențiale aduce în fața electoratului 14 candidați, independenți sau susținuți de organizații politice, care aspiră la cea mai înaltă funcție în stat.
Ziarul Unirea vă invită să votați în sondajul de mai jos răspunzând la întrebarea: Cu cine votezi în primul tur de scrutin al alegerilor prezidențiale?
Este de precizat faptul că ultimele trei sondaje realizate de ziarulunirea.ro au avut o marjă de eroare de +-3%, iar votul dumneavoastră este important deoarece oferă o viziune electoratului din județul Alba.
Toate cele 14 candidaturi au fost validate.
Sondaj Mister Boboc ziarul ”Unirea” 2017 – Colegiul Național ”Lucian Blaga” Sebeș
- Daniel Comșa (29%, 819 Votes)
- Robert Gheoancă (27%, 767 Votes)
- Paul Fleșeriu (15%, 410 Votes)
- Octavian Herlea (9%, 256 Votes)
- Ștefan Neamțu (8%, 217 Votes)
- Lucian Mihăescu (4%, 125 Votes)
- Christian Weiner (4%, 123 Votes)
- Alex Dreghiciu (3%, 88 Votes)
Total Voters: 2.805
Victor Viorel Ponta (Alianţa Electorală PSD-UNPR-PC) este premier, are 42 de ani şi candidează pentru prima dată la președinție.
Klaus-Werner Iohannis (Alianţa Creştin-Liberală PNL-PDL) are 55 de ani. A fost primarul Sibiului din anul 2000 şi candidează la Președinție după ce fostul lider al PNL, Crin Antonescu, a renunţat la candidatură.
Călin Popescu Tăriceanu are 62 de ani şi a fost premier al României. În prezent este preşedintele Senatului, iar la funcţia supremă în stat candidează independent, susținut de Partidul Liberal Reformator.
Elena Udrea (Partidul Mişcarea Populară) are 41 de ani, fiind cel mai tânăr candidat la Preşedinţie. A fost ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului în cabinetul condus de Emil Boc. A demisionat din PDL după alegerea lui Vasile Blaga în funcţia de preşedinte al partidului şi a devenit lider PMP.
Monica Luisa Macovei este europarlamentar, are 55 de ani şi candidează independent. A fost ministru al Justiţiei şi a demisionat din PDL pentru a candida la alegerile prezidenţiale.
Teodor Meleşcanu are 73 de ani şi a fost director al Serviciului de Informaţii Externe. Fost ministru de Externe, Meleşcanu candidează ca independent la funcţia de preşedinte.
Dan Diaconescu (Partidul Poporului – Dan Diaconescu) are 46 de ani, este ziarist, prezentator, fondator al televiziunilor OTV şi DDTV. În 2010 a format Partidul Poporului Dan Diaconescu.
Kelemen Hunor (UDMR) are 47 de ani şi este ministru al Culturii şi vicepremier în cabinetul condus de Victor Ponta.
William Brânză (Partidul Ecologist Român) are 42 de ani şi este deputat.
Corneliu Vadim Tudor (PRM) are 65 de ani şi candidează pentru a cincea oară la alegerile prezidenţiale. În anul 2000 a ajuns în turul doi al scrutinului, pe care l-a pierdut în faţa lui Ion Iliescu.
Constantin Rotaru (Partidul Alternativa Socialistă) are 59 de ani este om de afaceri.
Szilagyi Zsolt (Partidului Popular Maghiar din Transilvania) are 46 de ani. Din 2008, de când a fost numit şeful de campanie al candidatului Tokes Laszlo la alegerile europarlamentare din 2009, şi până în prezent este şeful de cabinet al acestuia, la Bruxelles.
Mirel Mircea Amariţei (Partidul Prodemo) este de profesie avocat şi este liderul partidului Prodemo. Numele său apare în dosarul privind insolvenţa Realitatea Media.
Gheorghe Funar are 65 de ani şi candidează independent la funcţia de preşedinte. A fost primar al oraşului Cluj-Napoca şi secretar general al Partidului România Mare.
Alegerile prezidențiale se desfășoară în 2 și 16 noiembrie.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 5 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii