Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO ”Tropote în Țara Vinului” 2014, la Micești: Concursuri de călărie și tracțiune într-o atmosferă de sărbătoare

Dragoş Suciu

Publicat

în

Tropote in Tara Vinului 2014215Tradiționalul eveniment al PDL Alba, ”Tropote în Țara Vinului” a ajuns în acest an la ediția a XIII-a, fiind organizat pentru prima dată în parteneriat cu PNL. În centrul atenției au fost caii, animale care au participat la două concursuri, viteză și tracțiune. Toți au fost premiați și felicitați de copreședintele ACL Alba Mircea Hava și prim-vicepreședintele Ion Dumitrel, însă cei mai rapizi și puternici s-au ales și cu premii în bani, saci de cereale și coronițe cu flori. 

Tropote in Tara Vinului 2014247În acest an s-a organizat și un concurs pentru cel mai frumos cal, câștigătorul fiind desemnat de cei aproximativ 1.000 de spectatori. Ca la orice ”alegeri” votul a fost unul democratic, cu o urnă mobilă, președintele secției de votare fiind primarul Mircea Hava, care s-a plimbat printre spectatori. Calul Topaz, un semigreu de trei ani din Ciuruleasa, deținut de Bexa Daniel a fost desemnat cel mai frumos animal și va apărea probabil pe afișele ediției viitoare. Premiul pentru vitejie a fost câștigat de iapa Denisa, deținută de Andrei Sicoe.

La primul concurs ”călărie viteză” s-au înscris 18 concurenți, iar câștigătorii au fost desemnați în funcție de timpul în care a fost parcurs traseul, după caz, luându-se în considerare și secundele de penalizare. Concursul s-a desfășurat pe un traseu delimitat pe ambele părți cu stegulețe, iar ieșirea s-a depunctat cu 3 secunde de fiecare steguleț ocolit.

Câștigătorii concursului de ”călărie viteză”:

Locul 1: Puțan Andrei Nicolae, calul Izvor – 500 de lei;

Locul 2: Buta Florin Marius, calul Codru – 300 de lei;

Locul 3: Iancu Daniel Emil, iapa Stela – 200 de lei.

Tropote in Tara Vinului 201415Al doilea concurs (23 de participanți) a fost cel de ”tracțiune”, s-a desfășurat pe un traseu de aproximativ 75 – 100 de metri, iar greutatea atelajului a fost de maximum două tone. Unii concurenți au întâmpinat dificultăți în parcurgerea traseului, animalele fiind încăpățânate, sau incapabile de a trage o asemenea greutate. Și la această probă clasamentul s-a stabilit în funcție de timpul în care s-a parcurs distanța.

Câștigătorii concursului de ”tracțiune”

Tropote in Tara Vinului 201434Locul 1: Jurca Iustian, calul Puiu – 500 de lei;

Locul 2: Jurca Ciprian, calul Nistra – 300 de lei

Locul 3: Corpade Dorin, iapa Jesica – 200 de lei

Orice agresiune a concurentului asupra animalului a atras descalificarea din competiție.

Un cal a băut în câteva zeci de secunde un pahar de bere, moment spre deliciul spectatorilor.

Evenimentul organizat la Poligonul Jandarmeriei din Micesti a inceput la ora 13.00, iar atmosfera a Tropote in Tara Vinului 2014252fost întreținută de interpreți de muzică populară. Ca element de noutate, la concursul din acest an au venit și doi concurenți din alte județe: Ilfov și Vaslui. Toți au primit diplome, butelii de vin și căpestre.

Mircea Hava a încheiat mulțumindu-le tinerilor pentru eforturile depuse și a precizat că speră ca la anul să fie a 14-a dată când poartă pălăria specifică evenimentului.

La sărbătoare au fost prezenți și reprezentanți ai administrației locale și județene.

[nggallery id=2375]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

UPDATE: FOTO | INCENDIU pe autostrada A 10 Sebeș-Turda: O autobasculantă a luat foc pe sensul Turda-Sebeș. Trafic blocat

Bera Larisa

Publicat

în

UPDATE: FOTO | INCENDIU pe autostrada A 10 Sebeș-Turda: O autobasculantă a luat foc pe sensul Turda-Sebeș. Trafic blocat Circulația este blocată temporar în urma unui incendiu produs la o autobasculantă pe A10 km 30, calea 2 (sensul Turda-Sebeș), a anunțat DRDP Cluj. La fața locului intervin pompierii pentru stingerea flăcărilor. UPDATE: S-a reluat circulația […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea