Parcul Dendrologic și Transalpina de Mamut arată superb. FILMARE în anotimpuri și momente diferite ale zilei
O filmare postată pe vimeo.com ilustrează două obiective îndrăgite ale municipalității, realizate printr-un proiect de finanțare europeană – Parcul Dendrologic ”Dr. Ioan Vlad” și pista de biciclete care leagă prin pădure, cartierele Micești de Pâclișa, denumită de iubitorii ciclismului, Transalpina de Mamut.
Filmarea are scop de promovare, inginerul silvic Nicolae Patrânjan și primarul Mircea Hava invită albaiulienii și turiștii să descopere, și să se bucure de proiectul proaspăt finalizat.
”Invităm pe toți locuitorii orașului Alba Iulia, în Parcul Dendrologic, dar și pe cei din alte localități sau chiar din străinătate ca să-l viziteze, având în vedere că prin bogăția de specii și de elemente de peisaj reprezintă mai mult decât o curiozitate, reprezintă o zonă de agrement, o zonă de recreere foarte bună”, a spus inginerul silvic Nicolae Patrânjan.
”Cea mai mare investiție din fonduri europene într-o zonă verde, Parcul Dendrologic. Și așa cum îi spunem noi sau cum îi spun alții, cea mai înaltă pistă de biciclete, Transalpina de Mamut, s-a finalizat cu succes. Nu fac altceva decât să invit oamenii, pe toți care doresc să se simtă bine în această zonă care arată deosebit. Investiția a fost făcută numai și numai pentru ei”, a spus primarul Mircea Hava.
Parcul Dendrologic adăpostește peste 1.100 de specii de arbori și arbuști din toate colțurile lumii. Dispune de alei de promenadă, locuri de odihnă și o parcare de 600 mp. Programul de funcţionare este între orele 9.00-21.00, iar taxa de intrare 1 leu pentru copii şi 2 lei pentru adulţi.
Transalpina de Mamut are peste 5 kilometri, este dotată cu bănci, rastele pentru biciclete și locuri de joacă pentru copii. Obiectivul are două componente: o alee pietonală lată de 2 m şi o pistă de biciclete cu o lăţime de 3 m, cu două benzi, circulabilă în ambele sensuri.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Video
Ce nu se face în ziua de Paște. Tradiția pe care trebuie să o respecte toți credincioșii pentru noroc și sănătate
Ce nu se face în ziua de Paște. Tradiția pe care trebuie să o respecte toți credincioșii pentru noroc și sănătate Sărbătoarea de Paște este cea mai importantă sărbătoare creștină, care celebrează Învierea lui Iisus Hristos, la trei zile după răstignirea sa pe cruce. Această sărbătoare este sărbătorită în fiecare an în prima duminică după […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum 2 zile
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan