Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

În luna august, peste 12.000.000 de lei – plăți cu titlu de beneficii de asistență socială achitate de AJPIS Alba

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Alba a efectuat, în luna august 2014, plăți cu titlu de beneficii de asistență socială, în sumă de 12.135.384 lei, către peste 100.000 de persoane care au dreptul, potrivit legii, la alocații, indemnizații, subvenții, stimulente și ajutoare.

Din analiza comparativă a agenției, nu se înregistrează diferențe semnificative, statistic vorbind, față de aceeași perioadă a anului trecut. În continuare, cei mai mulți beneficiari sunt copiii care primesc alocații lunare de stat, al căror număr este puțin peste 60.000 la nivelul județului, urmați de cele aproximativ 30.000 de persoane care primesc indemnizații de handicap/însoțitori ai persoanelor cu handicap. 5.130 beneficiari și-au încasat ajutoarele sociale, alte 3.733 persoane au beneficiat în luna august a anului curent de alocații pentru susținerea familiei și 3.366 persoane au primit indemnizații pentru creșterea copilului”, spune directorul Flaviu Cozuc.

În ceea ce privește diferențele față de luna august 2013, trebuie precizat că cele mai semnificative scăderi se înregistrează la capitolul subvenții acordate asociațiilor și fundațiilor, cu 37,34% mai mici față de anul trecut, respectiv la cel privind alocațiile de plasament, sumele achitate în 2014 fiind cu 10,50% mai mici față de luna august 2013. Totodată, creșteri de remarcat s-au înregistrat în privința cuantumului indemnizațiilor pentru persoane infectate cu HIV, mai mare cu 29,41% față de luna august a anului trecut, la plata stimulentelor de inserție, unde sumele acordate în 2014 sunt cu 13,23% mai mari, respectiv la capitolul ajutoare sociale, unde sumele achitate în august 2014 au fost cu 11,12% mai mari față de cele plătite în aceeași perioadă a anului trecut.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Șofer de 35 de ani din Mogoș, suspectat de faptul că s-ar fi urcat la volan sub drogurilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șofer de 35 de ani din Mogoș, suspectat de faptul că s-ar fi urcat la volan sub drogurilor Un șofer de 35 de ani din Mogoș este suspectat de faptul că s-ar fi urcat la volan sub drogurilor. Citește și: FOTO Elevii Liceului Teoretic Teiuș, de vorbă cu doi deținuți din Penitenciarul Aiud, despre prevenirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea