FOTO: după aurul obţinut de Olimpia Olariu la mondiale, „powerliftierii” acuză autorităţile albaiuliene de dezinteres
Recent, la Oroshaza s-a disputat Campionatul Mondial de powerlifting destinat juniorilor, competiţie la care România a cucerit trei medalii, una de aur prin Olimpia Olariu (CS Zamolxis Alba Iulia) şi două de bronz prin Alexandru Cazacu şi Marina Balea.
„Sunt extrem de mulţumit, aurul la juniori este o medalie inedită pentru România, iar performanţa nu este deloc întâmplătoare. Nu cred că în istoria judeţului a mai existat o performanţă similară, realizată de albaiulieni. La Mondiale, România a ocupat locul 5 în clasamentul pe naţiuni la feminin„, a spus Ovidiu Pănăzan, conducătorul delegaţiei şi secretarul general al FRP.
Cu atât mai valoroase sunt aceste rezultate, cu cât delegaţia României, compusă din 7 sportivi a avut de înfruntat concurenţa unor tări cu tradiţie, dar şi o criză financiară apăsătoare, în plus sportivii nemaiavând la dispoziţie sala de antrenament. Conferinţa de presă organizată astăzi de reprezentanţii Federaţiei Române de Powerlifting la Alba Iulia a avut rolul de a prezenta performanţele realizate în Ungaria, însă până la urmă s-a transformat într-un strigăt de disperare, din pricina neimplicării autorităţilor locale. „Cel mai puternic adversar pentru noi este cel politic din Alba. Am fost foarte multe promisiuni neonorate în trecut, am ratat participări, dar nu merită să pomenim nume„, a concluzionat Pănăzan starea de fapt.
„Vrem să le mulţumim celor care ne-au ajutat şi să le arătăm celor care n-au fost alături de noi că am supravieţuit„, a punctat Alin Tomuş. Lotul a fost compus din Olimpia Olariu (CS Zamolxis) – locul întâi la împins (categoria 72 kilograme), Marina Balea (CS Zamolxis) – bronz la genuflexiuni şi trei locuri 4 (categoria 43 kg), Alexandru Cazacu (Caza Powerlifting Timişoara) – bronz la genflexiuni şi două locuri patru, împins şi total (categoria 105 kg), Laurenţiu Avram (CS Zamolxis) – categoria 74 kg, Paula Diaconescu (Bronx Powerlifting Bacău), locul 4 la total (cat. 52 kg), Maria Balea (CS Zamolxis) – cat. 47 kg şi Raluca Rebegel (CS Zamolxis) – cat. 52 kg.
*Fără sala de antrenament: „probabil ceilalţi se pregătesc pentru ceva superior, campionatele interplanetare”
Cu echipament de împrumut, fără posibilitatea de a se antrena în mod corespunzător, „powerlifiterii” au reuşit să treacă peste toate problemele şi să realizeze rezultate de top mondial, în condiţiile în care cheltuielile cu această competiţiei s-au cifrat la aproximativ 1000 de lei/ sportiv (taxe, transport, masă, refacere, cantonament). „O să merg înainte, din pasiune, indiferent de problemele financiare”, a apreciat campioana mondială Olimpia Olariu, ce are doar 17 ani şi practică acest sport de numai un an!. Pe un ton pe alocuri ironic, oficialii FRP şi-au vărsat năduful, două fiind direcţiile abordate: lipsa unei săli de antrenament şi dezinteresul autorităţilor, în condiţiile în care powerliftierii au în panoplie peste 70 de medalii internaţionale. „Problemele financiare sunt un mister, dar sper să existe şi o apreciere oficială, deşi relaţiile cu autorităţile nu sunt bune. N-am primit niciun semn, iar cu două luni înainte am rămas fără locaţia de antrenament”, a mai punctat Pănăzan, ce a oferit şi o alternativă la acest subiect fierbinte: Sala „1 Mai”
„E regretabil întrucât vorbim de sportivi din Alba Iulia! Noi ne-am pregătit pentru Mondiale şi ni s-a luat sala, care a ajuns să fie folosită de reprezentanţii Poliţiei Locale. Probabil s-a considerat că ceilalţi se pregătesc pentru ceva superior, campionatele interplanetare„, a spus acuzator Pănăzan, dezamăgit de cele petrecute. Concluzia, una amară… „Vrem şi noi o sală, finanţare corespunzătoare, pentru că ne vom bate în continuare pentru medalii în arena internaţională”…
[nggallery id=2296]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Sport
Unirea Dej – CSU Alba Iulia 2-2 (2-1) | Studenții, doar remiză după o luptă în noroi CSU Alba Iulia a remizat în deplasare cu Unirea Dej, scor 2-2 (1-2), într-un meci contând pentru etapa a 13-a a eșalonului terț. Pe un teren desfundat, studenții au pierdut două puncte prețioase, la finele unui meci spectaculos, […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum 2 zile
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan