Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Prin fondurile Regio derulate prin ADR Centru – cabinete medicale modernizate și dotate la standarde europene la Cugir

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Semnare contract de finantare CugirLa sediul Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru din Alba Iulia a fost semnat contractul de finanțare care se alocă 4,5 milioane lei fonduri nerambursabile Regio pentru modernizarea și dotarea Ambulatoriului din Spitalul orășenesc Cugir.

Proiectul de „Modernizare și echipare a ambulatoriului Spitalului Orășenesc Cugir” are o valoare totală de 4,68 milioane lei, din care 4,58 milioane lei reprezintă suma solicitată ca fonduri nerambursabile de către beneficiar, iar diferența dintre cele două sume reprezintă contribuția Primăriei Orașului Cugir la cheltuielile eligibile ale proiectului.

În urmă cu doar patru luni am semnat primul contract de finanțare nerambursabilă Regio, prin care administrației orașului Cugir i-au fost alocate fonduri nerambursabile în valoare de 16,09 milioane lei pentru reabilitarea a 7 străzi, în lungime de 7 km. Prin acel proiect de reabilitare a infrastructurii rutiere continuăm procesul de dezvoltare a orașului și vom revitaliza zona veche a localității. Prin acest proiect însă, alocăm din bugetul local fonduri pentru creșterea gradului de siguranță a cugirenilor și, în curând, vom asigura servicii medicale performante în cabinete medicale moderne”, a declarat Adrian Teban, primarul orașului Cugir.

Prin fondurile solicitate, timp de un an de zile, perioadă estimată ca fiind necesară pentru realizarea proiectului, se vor reabilita 13 cabinete medicale și 2 laboratoare medicale, iar numărul pacienților care vor beneficia de aceste servicii medicale îmbunătățite va crește la 10.500 persoane. Pe parcursul implementării proiectului se vor realiza lucrări de reabilitare a cabinetelor medicale și laboratoarelor, se va înlocui tâmplăria exterioară, se vor repara și finisa pereții și se vor face recompartimentări.

De asemenea, din fondurile alocate, se vor amenaja noi grupuri sanitare, se va înlocui instalația electrică și termică, se va instala un sistem de supraveghere și detecție în cazul incendiilor, se vor executa lucrări de finisaje interioare, iar ulterior se vor dota cabinetele cu mobilier, echipamente și instrumentar medical care să asigure cetățenilor servicii medicale eficiente, la standarde europene.

Reabilitarea şi dotarea spitalelor şi a ambulatoriilor prin fonduri nerambursabile a reprezentat o oportunitate pentru autorităţile locale, atât din mediul urban cât şi cele din mediul rural al Regiunii Centru. În prezent, mai avem două proiecte aflate în etapă de precontractare, respectiv un proiect ce solicită fonduri pentru reabilitarea ambulatoriului din Luduș și unul ce solicită fonduri pentru reabilitarea ambulatoriului din Rupea, proiecte care vor semna contractele de finanțare în perioada următoare. Din păcate şi bugetul alocat acestui domeniu s-a dovedit a fi insuficient în faţa nevoilor de finanţare a oraşelor ce au reuşit să depună proiectele în termen. Este cel de-al doisprezecelea proiect contractat la nivelul Regiunii Centru pentru finanțarea unui ambulatoriu, pe lângă reabilitarea Spitalului județean Covasna. Deja cinci proiecte finanțate prin fondurile Regio au fost finalizate, iar condiţiile de spitalizare și aparatura folosită în aceste ambulatorii și-au ridicat standardele serviciilor medicale oferite populației”, a declarat Simion Creţu, directorul general al ADR Centru.

Reamintim că până în prezent, peste de 26 milioane de euro fonduri nerambursabile Regio au fost alocate prin ADR Centru, pentru reabilitarea infrastructurii serviciilor medicale din județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Anunț de mediu: Modernizarea sistemului de scurgere a apei pluviale, satul Reciu, comuna Gârbova

Bogdan Ilea

Publicat

în

Anunț de mediu: Modernizarea sistemului de scurgere a apei pluviale, satul Reciu, comuna Gârbova COMUNA GÂRBOVA, titular al proiectului „MODERNIZAREA SISTEMULUI DE SCURGERE A APEI PLUVIALE, SATUL RECIU, COMUNA GÂRBOVA, JUDEȚUL ALBA”, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de către Agenția pentru Protecția Mediului Alba, în cadrul procedurii de evaluare a impactului […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea