Rămâi conectat

Actualitate

Când alţii se plâng că nu au bani, modernizarea comunei Gârbova se face în ritm alert

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

    Vineri după-amiază, a fost un prilej de dublă sărbătoare pentru locuitorii comunei Gârbova, unde destoinicul primar Ioan Nedela a reuşit să realizeze în doar 3 ani de mandat cât alţi primari în mai multe mandate. Este vorba despre semnarea contractului de execuţie pentru introducerea reţelelor de alimentare cu apă şi canalizare, în valoare de 2,5 milioane de euro şi inaugurarea modernului cămin cultural din satul Gârbova. Semnarea contractul între Primăria Gârbova şi SC Simodor Grup a avut loc în sala Consiliului Local Gârbova, care a devenit neîncăpătoare.
Elaborarea proiectului de finanţare cu fonduri europene pentru reţele şi canalizare a fost demarată de Ioan Nedela încă din prima zi de la alegerea sa în funcţia de primar, în iunie 2008. Proiectul include realizarea unei reţele de apă pe 13 km şi a canalizării pe 6 km în satul Gârbova, modernizarea infrastructurii rutiere pe 13,5 km, din care 7 km între Gârbova – Cărpiniş, 2 km în satul Reciu şi restul, în Gârbova. Fondurile necesare în valoare totală de 2,5 milioane de euro vor fi asigurate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, prin CRPDRP Alba Iulia, în baza contractului de finanţare semnat anul trecut. Execuţia lucrărilor va dura cel mult doi ani, în urma semnării contractului cu SC Simodor Grup, reprezentată la semnarea contractului de patronul Nicu Lupean. După semnarea contractului şi mesajele de felicitare, s-a ciocnit un pahar de şampanie, fiind vorba de o investiţie extrem de importantă pentru comunitate.
Al doilea eveniment a fost inaugurarea noului cămin cultural, construit de la zero, investiţie în valoare de 1,1 milioane de lei, cu fonduri de la bugetul local şi cu sprijinul Consiliului Judeţean Alba. În prezenţa a numeroşi săteni, panglica a fost tăiată de primarul Ioan Nedela, senatorul Nicolae Dobra, deputatul Clement Negruţ şi vicepreşedintele CJ Alba, Sorin Bumb, în aplauzele tuturor. Clădirea, în suprafaţă de 700 mp, este realizată la standarde europene, având mobilier modern, instalaţii de aer condiţionat, bucătărie dotată conform cerinţelor sanitare şi sanitar-veterinare actuale. Pe lângă manifestările cultural-artistice pe care le va putea găzdui căminul cultural, aici, gârbovenii, dar şi locuitorii comunelor învecinate, vor putea să desfăşoare principalele evenimente din viaţa comunităţii: nunţi, botezuri, parastase, clădirea având o capacitate de 600 – 800 de locuri. Cu acest prilej, a avut loc şi o slujbă de sfinţire, oficiată de preoţii din zonă.
Printre cei care i-au felicitat pe primarul Ioan Nedela (la adresa căruia au fost numai cuvinte de laudă!), viceprimarul Ioan Maniu şi pe consilierii locali din Gârbova s-au mai numărat senatorul Alexandru Pereş, Ioan Bodea, director în cadrul CJ Alba, directorul Cancelariei Prefectului, Virgil Tătar, consilierul judeţean Marcel Simion, directorul CRPDRP Alba, Marian Ionescu, precum şi primarii din Cut, Câlnic şi Miercurea Sibiului. Felicitări!
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Transfăgărăşanul intră în reparații vara aceasta: Anunțul lui Sorin Grindeanu, Ministrul Transporturilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Transfăgărăşanul intră în reparații vara aceasta: Anunțul lui Sorin Grindeanu, Ministrul Transporturilor În perioada următoare se vor desfășura lucrări de reparații pe Trasfăgărășan, însă traficul nu va fi oprit în perioada lucrărilor de reabilitare,  a anunțat Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor. „Asta e o chestiune care ţin neapărat ca în această vară să fie făcută şi […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea