Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: Mihaela Acatrinei şi Bianca Molnar – recorduri personale la Campionatele Mondiale de atletism pentru juniori din USA

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

IAAF World Junior ChampionshipParticipante la a 15-a ediţie a Campionatelelor Mondiale de atletism pentru juniori, disputată la Eugene în USA, albaiuliencele Mihaela Acatrinei şi Bianca Molnar şi-au depăşit recordurile personale în proba de 10.000 metri marş.

„Sunt foarte mulţumit de performanţa fetelor noastre. Nu pot decât să le felicit„, a comentat antrenorul Gabriel Avram

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Astfel, legitimate la LPS Alba Iulia şi CS Unirea Alba Iulia, competitoarele din Cetatea Marii Uniri s-au clasat astfel: *Mihaela Acatrinei (19 ani împliniţi în 26 februarie) locul 15 cu 47:47.64 (vechiul timp stabilit anul trecut la Rieti, Italia, 49:57,16, la Europenele de juniori); *Bianca Molnar (a aniversat 18 ani în 7 iulie) – locul 22 cu 49:06.42 (recenta performanţă 50:50.46, la naţionalele din 2014).

Cursa a fost câştigată de sportiva din Cehia Aneyka Drahotova, ce a stabilit un nou record mondial la juniori cu timpul 42:47.25, urmată pe podium de două atlete din China, Na Wang (44:02.64) şi Yuanyuang Ni (44:16.72), într-o întrecere terminată de 32 din cele 37 de atlete înscrise.

*Avram: „La condiţiile avute, mi-au depăşit aşteptările”

Într-o competiţie garnisită din plin de recorduri personale, recorduri naţionale, în care s-a stabilit şi un nou record mondial, albaiulienceBianca Molnarle au demonstrat voinţă de a pătrunde în elita atletismului mondial. „A fost un timp propice pentru concurs, ideal chiar. La prima vedere, rezultatele nu par să fie deosebite, dar să-ţi depăşeşti performanţele anterioare într-o cursă de asemenea anvergură reprezintă ceva extraordinar„, a declarat Gabriel Avram.

Cifrele cursei: un record mondial, 23 de recorduri personale şi 5 recorduri naţionale (Bolivia, Spania, Peru, Ecuador, Guatemala)!

*Acatrinei a renunţat la admiterea la facultate

Pentru a fi prezentă la această întrecere mondială, Mihaela Acatrinei a renunţat practic la admiterea la Facultatea de medicină din Tg. Mureş, o probă rară de pasiune pentru sport făcut fără niciun sprijin sau stimulent financiar! „Este mai mult decât bine, şi-au îmbunătăţit timpii cu 2-3 minute. La condiţiile avute mi-au depăşit cu mult aşteptările. Nu credeam că vor reuşi aşa ceva, raportat la ce li s-a oferit. Sunt mândru de elevele mele, care au demonstrat că pot face performanţă în condiţii vitrege„, a încheiat Gabriel Avram


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Liga 4: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” Macarie (Adu Academy Șona)

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Sâmbăta Mare, Liga 4, etapa a 25-a: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica, cu „careu” Mihu (4 reușite)! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” (5 goluri) Macarie (Adu Academy Șona) *Limbenii Limba – Performanța Ighiu 1-0 (1-0). Victorie prețioasă a nou-promovatei, împotriva unui oponent cu pretenții la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea