Rămâi conectat

Curier Județean

Seară pentru suflet, la Catedrala Ortodoxă din Alba Iulia. FOTO, VIDEO: Festivalul „Cântaţi lui Dumnezeu cu bucurie”

Dragoş Suciu

Publicat

în

Festival de muzica sacra Alba Iulia33La Alba Iulia are loc a III-a ediţie a Festivalului de muzică sacră „Cântaţi lui Dumnezeu cu bucurie”. Credincioşii şi iubitorii de muzică sacră au avut ocazia să asculte un deosebit program de pricesne şi cântece religioase ale unor coruri monahale, coruri bisericeşti, grupuri folclorice şi grupuri de elevi din cadrul cercurilor de religie ale judeţului Alba.

Astăzi au fost invitaţi Corul Maicilor  de la Mănăstirea Livezile, Corul Bisericii Ortodoxe „Sfântul Andrei” din Totoi (condus de pr. Prot. Teofil Slevaş), Grupul vocal feminin „Doruri tărtărene” din Tărtăria (condus de pr. Gheorghe Marin), Corul Bisericii Ortodoxe „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Tibru (condus de pr. Tudor Man) şi Corul de tineret „Bel Canto” din Sărmaş, Judeţul Mureş. Alături de ei au cântat zeci de credincioşi care au ales în această seară să-şi hrănească mai mult sufletul decât trupul.

Duminică seara, în a doua zi de festival, sunt invitaţi Corul călugărilor de la Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Sighişoara, două grupuri de elevi proveniţi din Cercurile de religie din Cugir şi Blaj şi Grupul psaltic Anastasios din Târgu-Mureş.

Evenimentul este organizat de Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia, Asociaţia Artă şi Tradiţii Meşteşugăreşti Alba – ATMA şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba.

[nggallery id=1800]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Peste 300 de persoane verificate de polițisți prin intermediul aplicației eDAC. Amenzi de peste 26.000 de lei

Bera Larisa

Publicat

în

Peste 300 de persoane verificate de polițisți prin intermediul aplicației eDAC. Amenzi de peste 26.000 de lei În ultimele 24 de ore, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta liniștea cetățenilor din județ. Citește […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea