Rămâi conectat

Sport

FOTO: incidente şi bătaie la Daia, în cupă: D. Florea (Arena) – lovit cu o sticlă aruncată de un fan al propriei echipe!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Dalia Sport - Arena Alba Iulia 87Partida de la Daia Română, din semifinalele cupei, dintre Dalia Sport şi Arena a avut un final plin de incidente, în minutul 83 David Florea (Arena Alba Iulia) fiind lovit în cap de o sticlă aruncată de un suporter al propriei echipe, acest episod ducând la o încăierare în care au fost implicaţi spectatori din ambele tabere, oameni de ordine şi jucători ai vizitatorilor.

*Hârciagă, scânteia ce a aprins conflictul!

De unde s-a ajuns la acest episod? În minutul 82, Coman de la gazde era căzut pe gazon, jocul oprit iar oaspeţii protestau în încercarea de a grăbi reluarea întâlnirii. Hârciagă (Arena) a intrat într-un conflict verbal cu unii spectatori aflaţi dincolo de gardul din apropiere, s-au schimbat replici şi fotbalistul a răspuns, necugetat, printr-un semn obscen, taxat imediat de centralul Mihai Ţîra, care i-a arătat direct cartonaşul roşu. Nervii erau întinşi în afara terenului, suporterii erau amestecaţi, iar diferendul verbal a continuat fiind implicaţi şi oameni de ordine, dar şi apropiaţi ai echipei Arena, discuţiile fiind purtate pe un ton ameninţător.

După ce a protestat, Hârciagă a plecat spre vestiare, însă de după gard a zburat o sticlă, aruncată de un suporter al oaspeţilor, acesta vizându-l probabil pe arbitrul de centru. Culmea, obiectul l-a lovit pe David Florea, jucător al Arenei, aflat pe gazon, care s-a prăbuşit, în condiţiile în care i-a fost spart capul şi sângele curgea!

*Conflict spontan

Şi totul a degenerat imediat, dăienii îl indicau pe cel vinovat, iar „oaspeţii”  dădeau vina pe gazde. Imediat s-a „încins” Dalia Sport - Arena Alba Iulia 73pentru câteva minute o bătaie în toată regula, undeva la marginea terenului şi în zona gardului, fiind implicaţi oameni de ordine, suporteri locali şi vizitatori, câţiva echipieri ai Arenei, miza fiind prinderea şi identificarea celui vinovat, câmpul de bătălie mutându-se şi spre vestiare, pentru liniştirea apelor intervenind şi observatorul Cristian Petropulos, alături de Doru Oancea, antrenorul gazdelor, ce se afla pe gazon. În cele din urmă, lucrurile s-au liniştit, David Florea a primit îngrijiri la vestiare, s-a  reluat meciul după 5-6 minute şi spre lauda lor fotbaliştii şi-au văzut de treabă şi meciul a fost dus la bun sfârşit. Vinovatul a fost identificat vizual, s-a stabilit că face parte din tabăra Arenei şi lucrurile au reintrat în matca firescului, deşi tensiunea persista. Cazul va fi dezbătut vineri de Comisia de disciplină a AJF Alba şi ambele cluburi vor suporta penalităţi financiare. Cu siguranţă, dacă suporterul cu pricina era din Daia, gazdele pierdeau la „masa verde” (caz similar în Liga a IV-a la Mureşul Vinţu – Cuprirom Abrud).

*Despre fotbal…

Dalia Sport - Arena Alba Iulia 82Surpriza de la Daia, aidoma rezultatului bombă din cealaltă semifinală, „buturugile mici” Inter Ciugud şi Dalia Sport eliminând granzii Industria Galda de Jos (liderul Ligii a IV-a) şi Arena Alba Iulia are la bază ambiţia localnicilor, sloganul la modă după fluierul de final fiind: „să vină cupa la Daia”.

Fără Bişboacă şi M. Lupşan, dăienii au vrut să dea lovitura, au tras din greu au avut şi şansă (autogol Al. Stan – min. 21, bară Circov – min. 39), s-au calificat meritoriu, dar în primul rând au contat absenţele multiple din distribuţia lui Fogoroşi, 7 la număr: Ov. Barna, M. Florea, D. Pop, Cocoară, Mercean, M. Cristea şi Iouraş, astfel că vizitatorii au avut numai două rezerve. „Este o performanţă extraordinară pentru noi. Am furnizat surpriza şi ne-am calificat în premieră în finală. Păcat de incidentele acelea ce nu fac cinste fotbalului„, a spus antrenorul Doru Oancea. „Gazdele merită felicitări, dar noi putem spune că nu am avut şansă în momentele cheie. La experienţa sa, Hârciagă nu avea voie să procedeze în acel mod. Din păcate, totul a degenerat şi s-a ajuns la acel episod nedorit„, a declarat Ştefan Fogoroşi.

[nggallery id=1710]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultat remarcabil: Mihaela Blaga (AC „Mica Romă” Blaj/ CSU Alba Iulia), în premieră campioană națională la senioare, cu PB!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Rezultat excelent: Mihaela Blaga (AC „Mica Romă” Blaj/ CSU Alba Iulia), în premieră campioană națională la senioare, cu PB! Rezultat excelent reușit de Mihaela Blaga, atleta din Blaj legitimată la AC „Mica Romă” Blaj și CSU Alba Iulia devenind în premieră campioană națională la senioare, cu PB (personal best) în proba de 3000 de metri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea