Rămâi conectat

Actualitate

Elevii şi preşcolarii au intrat în vacanţa de primăvară. Primele emoţii, în mai, pentru clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a

Dragoş Suciu

Publicat

în

vacanta de primavaraElevii şi preşcolarii au intrat în vacanţă de vineri, imediat după terminarea programului din săptămâna „Școala Altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun”. După vacanţa de primăvară primele emoţii sunt pentru elevii de clasa a II-a, a IV-a şi a VI-a care vor susţine conform calendarului publicat de MEN, evaluările de la final de an. 

Elevii și copiii de grădiniță vor fi în vacanță în perioada 12 — 22 aprilie, urmând să se întoarcă la cursuri miercuri, 23 aprilie.

Tezele din semestrul al doilea se vor susține până la data de 23 mai.

Potrivit calendarului,  evaluările pentru clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a se vor desfăşura în două sesiuni, în perioada 6 – 29 mai, după cum urmează: prima sesiune, în perioada 6 – 15 mai, iar a doua sesiune, în perioada 20 – 29 mai.

PRIMA SESIUNE

clasa a II-a (6 mai: Limba română – scris şi citit; 7 mai: Limba maternă – scris şi citit; 8 mai: Matematică)

clasa a IV-a (13 mai: Limba română – Limba maternă; 14 mai: Matematică)

clasa a VI-a (14 mai: Limbă şi comunicare; 15 mai: Matematică şi ştiinţe)

SESIUNEA A DOUA (doar pentru elevii care au absentat din motive întemeiate la prima sesiune)

clasa a II-a (20 mai: Limba română – scris şi citit; 21 mai: Limba maternă – scris şi citit; 22 mai: Matematică) – clasa a VI-a (27 mai: Limbă şi comunicare; 28 mai: Matematică şi ştiinţe) – clasa a IV-a (28 mai: Limba română – Limba maternă; 29 mai: Matematică).

Testele pentru EN-2014 sunt elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, fiind formulate clar, precis şi în strictă concordanţă cu programele şcolare în vigoare pentru fiecare disciplină de studiu, astfel încât să permită administrarea în câte două secvenţe de evaluare. Pentru clasa a IV-a, testele vor avea un format asemănător cu cel al evaluărilor internaţionale administrate elevilor în vârstă de 10-12 ani. Nivelul de dificultate al testelor va fi mediu.

Vacanța de vară va începe sâmbătă, 20 iunie și se va încheia duminică, 14 septembrie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

LISTA actualizată | ATENȚIE la apa pe care o beți: 64 de izvoare și fântâni din Alba NU au apă bună de băut

Bera Larisa

Publicat

în

LISTA actualizată | ATENȚIE la apa pe care o beți: 64 de izvoare și fântâni din Alba NU au apă bună de băut Direcția de Sănătate Publică Alba îndeamnă cetățenii să verifice întotdeauna sursa apei înainte de consum. Este important ca, în cazul izvoarelor neconforme, să se evite consumul direct și să se opteze pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea