Rămâi conectat

Actualitate

Spitalele din judeţul Alba, fără deficienţe majore. DSP Alba a finalizat prima etapă a controalelor

Dragoş Suciu

Publicat

în

Prima etapă a controalelor publice efectuate de Direcţia de Sănătate Publică Alba a fost finalizată în cursul săptămânii trecute, iar inspectorii sanitari nu au descoperit deficienţe majore, în ceea ce priveşte condiţiile igienico-sanitare.

Conform programului publicat de MS, în săptămâna 24 – 31 martie se vor desfăşura controale încrucişate la spitalele judeţene de urgenţă şi institute, iar în perioada 1 aprilie – 31 mai vor fi repetate controalele. În urma primei etape au fost aplicate sancţiuni însă niciun spital nu a fost închis.

Nicolăescu a dispus un amplu control, în perioada 1 martie – 31 mai, în toate unităţile sanitare publice, acţiune care vizează, în principal, verificarea condiţiilor igienico-sanitare în care sunt acordate serviciile medicale şi, totodată, instituirea unui standard elementar de curăţenie.

Ministrul Sănătăţii le-a spus reprezentanţilor DSP-urilor că acolo unde deficienţele nu pot fi remediate sau măsurile propuse nu pot fi aplicate să dispună închiderea unităţilor sau a secţiilor sau modificarea structurii unităţii sanitare, astfel încât pacienţii să nu mai fie trataţi în condiţii inadecvate, care pot pune în pericol starea de sănătate a acestora.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

18-19 iulie 2024 | COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba și alte județe din țară: Vijelii, grindină, descărcări electrice și averse torențiale

Ziarul Unirea

Publicat

în

18-19 iulie 2024 | COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba și alte județe din țară: Vijelii, grindină, descărcări electrice și averse torențiale ANM A emis joi dimineața o avertizare meteo cod galben de furtună valabil în Alba și alte județe din țară, în intervalul 18 iulie, ora 10 – 19 iulie, ora 02. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea