Subiecte simulare Bacalaureat 2014 (BAC), la limba română: Ce dificultăţi au întâmpinat astăzi elevii
Subiecte la simularea examenului de Bacalaureat 2014, la limba română. Elevii de clasa a XI-a, a XII-a şi a XIII-a au susţinut astăzi simularea probei scrise a examenului de bacalaureat, la limba şi literatura română. În judeţul Alba s-au înscris, în total 7.050 de elevi, iar centre de evaluare s-au constituit în fiecare oraş. Pentru prima dată, în acest an, aproximativ 3.300 de elevi din clasa a XI-a au susţinut simularea.
Subiecte la simularea examenului de Bacalaureat pentru clasa a XII-a. CLICK PENTRU A MĂRI
La SUBIECTUL I, elevii de clasa a XII-a au primit textul „Somnoroasa aventură”, scris de Teodor Mazilu, în baza căruia au avut de răspuns la 9 cerinţe. Astfel elevii au trebuit să numească câte un sinonim la cuvintele retras şi zădărnicie, au trebuit să explice rolul virgulei din propoziţia „Vai, ce bine-mi pare”, de construit un enunţ în care să folosească o locuţiune/ expresie care să conţină substantivul „suflet”. Au avut de precizat două motive literare din textul dat, de transcris două cuvinte din text care sunt mărci ale adresării directe, de prezentat rolul notaţiilor autorului din textul dat, respectiv de prezentat două trăsături ale genului epic. La ultimul punct de la primul subiect elevii au trebuit să comenteze o secvenţă din text.
La SUBIECTUL al II-lea elevii au trebuit să scrie un text de tip argumentativ de 150 – 300 de cuvinte despre importanţa călătoriilor în formarea personalităţii tinerilor.
La SUBIECTUL al III-lea elevii au avut de redactat un eseu 600 – 900 cuvinte, în care să prezinte particularităţile de construcţie a unui personaj dintr-un text narativ studiat, aparţinând lui Liviu Rebreanu.
Subiecte la Simularea examenului de Bacalaureat pentru clasa a XI-a. CLICK PENTRU A MĂRI
La SUBIECTUL I, elevii de clasa a XI-a au primit textul Margărita, de Vasile Alecsandri , în baza căruia au avut de răspuns la 9 cerinţe. Astfel au avut de numit câte un sinonim pentru cuvintele din text mister şi necontenit, au avut de explicat rolul virgulei dintr-o secvenţă din text, au trebuit să construiască un enunţ în care să folosească o locuţiune cu verbul „a duce”. Au trebuit să menţioneze tipul de perspectivă narativă din text şi de precizat două motive literare. Au avut de selectat două secvenţe din text care conturează dimensiunea spaţială, de precizat rolul verbelor la timpul perfect simplu, de ilustrat cu câte un exemplu din text, două trăsături ale genului epic şi de comentat în 60 – 100 de cuvinte o secvenţă din text.
La SUBIECTUL al II-lea tinerii au trebuit să scrie un text argumentativ de 150 – 300 de cuvinte în care să redacteze un text de tip argumentativ despre impactul reţelelor de socializare asupra tinerilor.
La SUBIECTUL al III-lea elevii au avut de redactat un eseu 600 – 900 de cuvinte în care să prezinte particularităţile de construcţie a unui personaj dintr-o comedie studiată.
Potrivit metodologiei accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30, iar examenul începe la ora 9:00, când elevii primesc subiectele. Elevii au avut trei ore la dispoziţie pentru a rezolva subiectele şi nu au putut părăsi sala de examinare mai repede de 10.30.
Ministerul Educaţiei a hotărât ca în 2014 elevii să dea simularea examenului de Bacalaureat 2014 în acelaşi timp, spre deosebire de anul trecut când fiecare şcoală a organizat simularea când voia.
Elevii au fost repartizaţi în clase în ordine alfabetică, listele au fost publicate pe uşa clasei, câte un elev în bancă. În cazul în care un liceu nu a avut spaţiul necesar, elevii au putut fi aşezaţi şi câte doi în bancă, dar cu condiţia ca elevii alăturaţi să fie din ani de studiu diferiţi.
Metodologia de organizare a examenului arată că elevii vor fi supravegheaţi în timpul simulării de câte doi profesori pe clasă, care predau alta materie decât Limba si literatura romana. Profesorii supraveghetori provin din şcoala în care elevii susţin simularea, iar preşedintele comisiei de organizare a simulării este directorul liceului.
Citeşte şi BAREMUL şi SUBIECTELE la BAC 2014, la limba română pentru clasa a XII-a
Barem simulare Bacalaureat 2014 (BAC) la limba română. SUBIECTELE şi BAREMUL pentru clasa a XI-a
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
Tradiții și superstiții de Ignat, ziua în care sunt sacrificați porcii. Cum vor fi pedepsiți cei care muncesc în această zi
În tradiția creștină românească, tăiatul porcului are o dată bine stabilită. Această zi este denumită Ignat, deoarece în calendarul creștin-ortodox, ziua coincide cu Sfântul Ignatie Teoforul Despre Sfântul Ignatie Teoforul prăznuit pe 20 decembrie se ştie că a lăsat Bisericii documente preţioase – scrisorile sale dedicate comunităţilor crestine prin care trecea pe drumul martiriului, care […]
Secțiune Articole Similare
-
Curier Județeanacum 15 ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 20 de ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Actualitateacum 8 ore
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor