Rămâi conectat

Sport

„La Alba Iulia sunt condiţii foarte bune pentru baschet”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

   – De ce aţi ales să antrenaţi în România?
– Nu e vorba doar despre faptul că am ales România. Acum câţiva ani am ales să fiu antrenor şi asta este viaţa antrenorilor, a profesioniştilor din baschet. Oferta a venit din România şi iată-mă aici. Dacă vreodată va veni din Germania sau din orice altă ţară, atunci probabil voi merge acolo. Am avut mai multe oferte, am ales ce e mai bine pentru mine şi cam asta este.
– Ce ştiţi despre baschetul românesc?
– La început nu ştiam absolut nimic, doar ce am citit pe Internet, pe EuroBaschet şi FIBA Europe, dar nimic concret. Aşa că am început să învăţ, pentru că asta e treaba mea, mereu să învăţ lucruri noi, şi, ori că studiezi baschetul în general sau baschetul românesc în principal, tot trebuie să o faci, în orice situaţie. Deci, am ceva informaţii, nu destule însă, aşa că trebuie să continuu să le obţin.
– Care ar fi obiectivul dumneavostră în acest sezon?
– Obiectivul meu personal este să dau tot ce pot din punct de vedere profesional. Apoi, avem obiectivul clubului şi acesta ar fi să jucăm un baschet frumos pentru public şi să ne clasăm în primele opt echipe, adică să jucăm în playoff. OK, poate în viitor vom evolua în Cupele Europene, dar trebuie să începem cu începutul. Să ştiţi că aici sunt condiţii foarte bune pentru baschet, trebuie doar să schimbăm mentalitatea publicului şi să le arătăm că este vorba despre baschet, cel mai frumos sport din lume…
– Cum vi se pare lotul şi cum vă înţelegeţi cu jucătoarele?
– Este o diferenţă între jucătoarele de la echipele din Euroligă şi cele care joacă aici, în campionatul românesc, precum cele de la Alba Iulia. Este bine, însă, că am o serie de jucătoare tinere şi îmi place să lucrez cu ele, pentru că pot cu adevărat să le îmbunătăţesc, să le modific şi să creez jocul. Pe de altă parte, însă, sunt cel puţin şase jucătoare cu experienţă în echipă, care au jucat în Euroligă sau WNBA, dar cred că echipa este bine echilibrată şi pregătită pentru acest sezon. Sunt mulţumit de echipă.
– Ce identitate încercaţi să-i daţi echipei?
– Muncitoare, muncitoare… acesta este profilul baschetului modern, în general, nu doar aici. În baschetul modern se pune accentul pe apărare, pe munca în echipă, pe situaţii unu la unu, situaţii dificile sub coş, la linia de trei puncte, în orice zonă a terenului. Vor fi meciuri grele şi asta este ce aştept de la echipa mea, asta va fi identitatea sau profilul pe care îl va avea echipa, muncă şi defensivă.
– Cât de mult vă ajută cei doi ani petrecuţi ca antrenor secund în Euroligă?
– Am avut această experienţă şi ocazia să lucrez cu Lubor Blazek, un antrenor foarte cunoscut şi valoros, m-a învăţat multe, mi-a împărtăşit din experienţele sale şi toţi oamenii din jurul echipei erau foarte buni. Da, mi-a fost de ajutor şi experienţa cu cei mai buni jucători din lume pe care îi întâlneşti în meciuri şi la antrenamente, ai ocazia să lucrezi cu ei, este extraordinar. Ca o primă experienţă cu baschetul profesionist pentru mine ca antrenor a fost perfect, apreciez asta foarte mult.
A consemnat Sorin STANCIU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Și CSU Alba Iulia atacă promovarea în Liga 2: Alin Minteuan – antrenor, Aurelian Băbuțan – director sportiv!

Dan HENEGAR

Publicat

în

ȘI CSU Alba Iulia are planuri serioase în următoarea ediție a eșalonului terț, formația din Cetatea Marii Uniri intenționând să atace, aidoma concitadinei CSM Unirea Alba Iulia, promovarea în Liga 2. Gruparea universitară a trecut în această vară prin modificări majore în toata palierele. Astfel a fost instalat ca antrneor principal Alin Minteuan, iar funcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea