Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Mâncarea şi băuturile în exces au trimis peste 30 de cugireni la Serviciul de Gardă

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Peste 30 de pacienţi au ajuns la servicul de gardă al Spitalulului din Cugir, începând din seara de Ajun a Crăciunului şi până în ziua de sărbătorire a Sfântului Ştefan.
 
Cei mai mulţi pacienţi (8) s-au prezentat cu afecţiuni digestive cauzate de excesul de alimente bogate în carne şi grăsimi, colicile biliare, crizele de ulcer şi pancreatitele fiind majoritare în numărul de prezentări.

La aceştia s-au adăugat 6 cazuri de „pacienţi” cu tulburări provocate de consumul ridicat de alcool, 7 au fost catalogaţi cu patologie traumatică având plăgi provocate de la căzături, tăieturi sau loviri, 5 au fost depistaţi cu tensiunea arterială ridicată, 2 persoane acuzau crize renale, iar 6 prezentau viroze respiratorii.

Potrivit personalului medical al spitalului, pacienţii au fost preluaţi imediat şi evaluaţi clinic acordându-li-se  terapia de urgenţă, cei mai mulţi fiind rezolvaţi de medicii de gardă, iar după ameliorarea clinică au preferat să-şi continue sărbătorile acasă sau alături de rude şi prieteni.  (C. P. )


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare

Unirea Ziarul

Publicat

în

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare Compania Națională Poşta Română va modifica programul de lucru al subunităţilor poştale pentru minivacanța de 1 Mai și Paștele ortodox. Astfel, miercuri, 1 Mai, „Ziua Internațională a Muncii”, toate subunităţile poştale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea