Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

ASTĂZI: Curtea de Apel Alba Iulia decide dacă învinuiții din dosarul ”Autobuzul” rămân în arest

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Curtea de Apel Alba Iulia judecă astăzi recursul formulat de Aurelian Bucea, Ovidiu Bucea, Gheorghe Țimonea, Mihaiu Țimonea, Sorin Gligor și Voicu Cârja la măsura arestării preventive pe durata a 29 de zile, dispusă în data de 4 octombrie de magistrații de la Tribunalul Alba.

Cei șase sunt cercetați în stare de arest preventiv fiind acuzați de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi fals în înscrisuri sub semnătură privată și complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată fiind reținuți de polițiști după percheziții efectuate în data de 2 octombrie la locuinţele unor persoane sau sediile unor societăți comerciale (între care două firme din Câmpeni și Baia de Arieș), suspectate de infracţiuni comise în legătură cu activităţi de transport rutier de persoane de către societăţi comerciale specializate.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Alba, Luminița Prodan, la domiciliile şi firmele persoanelor învinuite, au fost găsite importante sume de bani respectiv 121.395 Euro, 243.517 lei şi 2300 USD, 14.080 tichete, 2 liste privind persoane cu handicap, un laptop, un calculator şi mai multe documente contabile.

”Din cercetările efectuate până în prezent, s-a stabilit că reprezentanții celor două societăţi comerciale de transport persoane din Câmpeni şi Baia de Arieş (n. r.: ”Arieșul” S.A. din Câmpeni și ”Crinul Arieș” SRL din Baia de Arieș), au impus angajaților ce dețin calitatea de conducători auto, să realizeze venituri țintă, pe fiecare rută de transport, prin obținerea de bilete subvenționate, chiar daca persoanele beneficiare ale acestora, nu au efectuat deplasări. Pentru realizarea scopului, conducătorii auto şi-au stabilit legături cu diferite persoane din localități situate pe rutele de transport, care in schimbul unor sume de bani, obțineau bilete de transport subvenționate, ce erau ulterior folosite la decontare. Activităţile ilicite s-au desfăşurat începând cu anul 2009, pe rute de transport rutier de persoane de pe raza judeţelor Alba, Bihor, Arad, Hunedoara, Cluj şi Timiş, iar pentru sporirea veniturilor, învinuiţii au colectat şi decontat în mod fraudulos, cupoane statistice ale biletelor speciale pentru călătorii gratuite, cu autobuzele, destinate veteranilor de război, pensionarilor şi persoanelor cu handicap”, a precizat reprezentantul IPJ Alba.

Prejudiciul cauzat prin aceste activităţi infracţionale este estimat la 2.216.375 de euro (9.862.873 lei).

FOTO: arhiva


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Bărbat din Reghin, județul Mureș, cu mandat de executare pentru act sexual cu minor, prins de polițiști: A fost depus la Penitenciarul Aiud

Bogdan Ilea

Publicat

în

Bărbat din Reghin, județul Mureș, cu mandat de executare pentru act sexual cu minor, prins de polițiști: A fost depus la Penitenciarul Aiud Un bărbat de 30 de ani, din județul Mureș, a fost depistat și reținut de polițiștii din Vințu de Jos  alături de polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Municipale Alba Iulia. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea