Rămâi conectat

Sport

Să nu uităm cu cine jucăm, susţine Mircea Oprea

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Pentru FC Unirea Alba Iulia, următoarele trei etape sunt edificatoare, dueluri în ordine cu Poli Timişoara, Gloria Bistriţa şi Gaz Metan Severin (ocupantele locurilor 2-4, pretendente la promovare). Cel mai vârstnic echipier al „alb-negrilor”, Mircea Oprea (31 ani), fost component al bănăţenilor timp de 4 sezoane (2002-2007, cu un an petrecut la FC Naţional) susţine că FC Unirea Alba Iulia are parte sâmbătă de un meci extrem de dificil. „Poli Timişoara este o forţă pentru eşalonul secund, să nu uităm că puteau juca în Champions League dacă nu existau acele probleme. Ei sunt la alt nivel valoric, au alte pretenţii, din toate punctele de vedere, faţă de Alba. Goga câştigă lunar din contract cât toată echipa noastră la un loc”, a spus Mircea Oprea. Coleg pe Bega, printre alţii cu Vali Velcea (actualul pricincipal al bănăţenilor), cu jumătate din echipa Timişoarei (Scutaru, Mera, Poparadu, Pătraş, Popovici, Axente) şi cu Tameş la FC Naţional, M. Oprea crede că Unirea nu are însă nimic de pierdut sâmbătă. „Noi trebuie să jucăm fotbal, suntem în obiectiv, avem 7 puncte, presiunea este numai pe adversari. Le doresc să promoveze, dar după ce pierd la Alba Iulia”, a mai declarat cel poreclit „Strâmbul”.

Probleme cu jucătorii sub 21 ani
Suspendarea lui S. Mureşan aduce bătăi de cap pentru antrenorul Stelian Gherman în privinţa formulei de start, jucătorii sub 21 de ani ce au şanse foarte mari de a fi titularizaţi fiind Al. Giurgiu şi D. Militaru. Cum Ionuţ Stan a primit cartonaş roşu într-un joc al juniorilor, variante la îndemână pentru lista de rezerve ar fi Schuller, Contor sau M. Moga (convocat de la juniorii A). Potopea şi I. Grozav şi-au revenit după accidentări, în plus va reintra Ciofu, după etapa de absenţă din pricina eliminării din jocul cu ALRO Statina.
lMemorii vechi, memorii noi
Dacă subiectele Veljovic, Vujadinovic, E. Bruno şi R. Stancu au fost rezolvate (plătindu-se restanţele datorate), în schimb clubul unirist are parte în prezent de un nou val de memorii: Cernea (4.400 euro), Kanyuka (11.200 euro, ultimul echipier din Liga 1 ce şi-a solicitat drepturile), Bucurică (11.500 euro) şi Ad. Câmpeanu (6000 euro) – pentru aceste 4 cazuri s-a depus recurs (în intenţia de a se plăti mai puţin) şi mai vin la rând jucători din stagiunea precedentă precum Spătaru sau T. Stan. De asemenea, după ce şi-a încasat ratele vechi, M. Pistol a devenit liber de contract şi în aceste zile aşteaptă limpezirea relaţiei sale cu FC Unirea (dacă va mai continua sau nu la Alba Iulia). Nici situaţia lui Bucurică nu este deloc limpede, întrucât jucătorul de bandă stângă îşi încheie înţelegerea cu „alb-negrii” la finele acestui an. Revenit după o accidentare de durată, Bucurică vrea să semneze numai pe şase luni, iar şefii solicită prelungirea contractului cu 12 luni şi condiţionează achitarea restanţelor de acest fapt. Altfel, elevii lui Gherman şi-au încasat ieri salariile pe luna august şi prima cuvenită (1200 lei) pentru victoria de la Piatra Olt.
Dan HENEGAR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Campionatul Munților Apuseni 2024, ediția a 13-a, cu 13 comune la start | S-au stabilit grupele, primele meciuri în 13 și 14 iulie

Dan HENEGAR

Publicat

în

La a 13-a ediție a Campionatului Munților Apuseni, în 2024, reprezentantele a 13 comune vor lua startul (la fel ca anul trecut), înaintea stabilirii grupelor formațiile fiind repartizate în 3 urne valorice. Competiția este organizată de AJF Alba în colaborare cu Consiliul Județean Alba Prima faza a grupelor se dispută în 13/14 iulie, participantele jucând […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea