Rămâi conectat

Politică Administrație

Președintele CJ Sibiu: Posibilitatea ca Alba Iulia să dețină titulatura de capitală regională a ieșit din discuție

Bogdan Presecan

Publicat

în

“Posibilitatea ca Alba Iulia să dețină titulatura de capitală regională a ieșit din discuție în momentul în care autoritățile din Alba au refuzat sa participe la dezbaterea organizată acum aproape două luni, cu ministrul Liviu Dragnea. Ca sa castigi trebuie să participi!”, a declarat astăzi presei locale, Ioan Cindrea, președintele Consiliului Județean Sibiu.

Afirmațiile demnitarului sibian se referă la dezbaterea proiectului regionalizării administrative a României, organizată de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP) cu reprezentanții administrațiilor publice din judeţele Sibiu şi Alba, de la care primarul Mircea Hava și președintele CJ Alba Ion Dumitrel au lipsit.

Declarațiile lui Cindrea, vizavi de șansele municipiului Alba Iulia să fie desemnat capitală de regiune, nu arată decât disprețul acestuia față de administrația locală din Alba, în condițiile în care județul nostru a fost reprezentat la acel eveniment de Florin Roman, vicepreședintele consiliului județean. Criticile aduse atunci de Roman, asupra modului în care a fost organizată dezbaterea de la Sibiu, au apărut atât în presa locală cât și în cea națională. Totuși, șeful CJ Sibiu consideră că nimeni nu a reprezentat Alba la dezbaterea organizată de ministrul Liviu Dragnea.

Afirmațiile șefului PSD Sibiu vin în contextul ultimei variante a regionalizarii avansate de premierul Victor Ponta, care prevede 10 regiuni in loc de 8. În ceea ce privește județul Alba, lucrurile nu stau deloc bine. Potrivit noului proiect, județul nostru va fi lipit de nou-înființata Regiune Sibiu, alaturi de judetele Sibiu și Hunedoara, deși județul Hunedoara face în prezent parte din Regiunea de dezvoltare Vest. Motivul cel mai vehiculat în presă pentru care s-ar fi propus varianta unei noi regiuni cu capitala la Sibiu, este pentru a tranșa rivalitatea dintre acest oraș și Brașov.

Presedintele Consiliului Județean Sibiu, Ioan Cindrea, a explicat însă că asocierea judetelor Sibiu, Alba si Hunedoara in noua regiune Sibiu nu vine in urma rivalitatii cu Brasovul ci in urma unor analize foarte profunde si pertinente efectuate de experti pe plan national. Printre criterii se regasesc: portul traditional, cantecele populare si colaborarea din mosi stramosi.

“Decizia infiintarii acestei regiuni vine in urma unor analize foarte amanuntite realizate de experti, inclusiv din Academia Romana. Sibiul cu Alba si Hunedoara au o comuniune legata in timp. Avem acelasi costum popular, cantam la fel, jiene si invartite… aceasta comunitate s-a nascut pe criterii stiintifice clare. Eu am facut mai mult decat am povestit in aceasta perioada. Am avut consultari cu colegii din Alba si Hunedoara”, a precizat Ioan Cindrea.

Legat de viitoarea capitală de regiune, Cindrea a lăsat sa se ințeleagă că Sibiul este singura opțiune în acest sens, evitând să ofere mai multe detalii pe această temă, cel puțin pentru moment.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Modernizarea sediului Primăriei Mirăslău pentru eficientizare energetică: Investiție de peste 1 milion de lei

Bera Larisa

Publicat

în

Modernizarea sediului Primăriei Mirăslău pentru eficientizare energetică: Investiție de peste 1 milion de lei Administrația comunei Mirăslău, a scos licitația, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevede modernizarea și eficientizarea energetică a clădirii sediului primăriei. Citește și: Dezvoltarea sistemului informatic în primăria comunei Doștat: Licitație lansată pe SEAP pentru simplificarea procedurilor administrative pentru cetățeni […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea