Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Călin Cristea şi Pandurii Tg. Jiu – calificaţi în grupele Europa League! *Un alt unirist continuă aventura europeană

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Calin CristeaMijlocaşul albaiulian Călin Cristea a acces în grupele Europa League, după ce Pandurii Tg. Jiu a învins la Braga, în prelungiri, scor 2-0, goluri Buleică (16) şi Ciucur (116). La finalul timpului regulamentar, românii aveau avantaj minim 1-0, răsturnând rezultatul din tur, de pe „Cluj Arena”. Ex-uniristul este al doilea jucător din Alba ce continuă aventura în Europa, după Nicuşor Stanciu ce se pregăteşte de confruntările din Liga Campionilor, cu Chelsea lui Mourinho, Schalke, Basel.

O calificare dramatică dar şi istorică pentru Pandurii Tg. Jiu, echipă aflată la prima prezenţă în Europa!

Deşi Unirea Alba Iulia a dispărut, din pricina incompetenţei conducătorilor din trecut, dezinteresului şi luptelor politice, fotbalul din Alba a avut o săptămână excelentă: Nicuşor Stanciu a marcat pentru Steaua, calificată în grupele Champions League, Gicu Grozav s-a transferat la Terek Groznîi, iar Călin Cristea îşi va afla adversarii din Europa League astăzi.

Fostul jucător al Unirii a debutat în competiţiile continentale tocmai în partida retur din Portugalia, intrând în minutul 68 în distribuţia vicecampioanei României şi având în ansamblu o prestaţie reuşită. În vârstă de 25 de ani, Călin Cristea are o cotă de piaţă de 900.000 de euro, conform transfermark.de, fiind vândut în 2011 de Unirea pentru… 70.000 de euro.

*Stanciu în Champions League, Cristea în Europa League, Gicu în Rusia!

Plecat în Rusia, Gicu Grozav a fost golgheterul „lupilor galbeni” în această ediţie a Europa League, cu 6 goluri înscrise în 5 meciuri, Petrolul Ploieşti fiind eliminată de Swansea (în meciul retur trupa lui Contra a învins cu 2-1, în Ţara Galilor fiind 1-5). Un alt albaiulian lansat în fotbal pe „Cetate”, Alexandru Giurgiu a făcut parte din lotul Astrei Giurgiu, fără a juca în această campanie europeană (giurgiuvenii n-au trecut de Maccabi Haifa, 0-2 şi 1-1 în play-off).

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Unirea Ungheni – CS Universitar Alba Iulia 2-3 (0-0), în play-off-ul eșalonului terț!!! Studenții au dat lovitura

Dan HENEGAR

Publicat

în

CS Universitar Alba Iulia a dat lovitura la Ungheni, la primul joc după despărțirea de antrenorul Bruno Vienescu! Formația din Cetatea Marii Uniri au învins 3-2 (0-0), după un al doilea act de senzație, în care au revenit de la 0-1. Interimatul asigurat de Nicolae Ghișa a adus și prima victorie din play-off, după 4 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea