IN MEMORIAM FILIMON STREMŢAN
Întregul colectiv al Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia este profund îndoliat, în aceste zile, de pierderea unuia dintre membrii marcanţi ai învăţământului universitar, Profesorul FILIMON STREMŢAN.
Este un ceas de cumpănă şi de aducere-aminte, un moment cu o încărcătură emoţională aparte întrucât ne despărţim, pentru o vreme, de un coleg dăruit total condiţiei de formator de caractere, specialist recunoscut pe plan naţional şi european în domeniul marketingului, comerţului şi serviciilor, dascăl cu reală vocaţie de mentor pentru ucenicii săi şi – poate înainte de orice – om de o mare fineţe intelectuală şi morală, implicat fără rezerve în creşterea valorii ştiinţifice şi profesionale a familiei universitarilor albaiulieni.
A fost parte a destinului Universităţii încă din anul 1994, când s-a titularizat ca lector universitar şi şi-a început cariera exemplară în mediul academic, devenind, în ritmul firesc, conferenţiar (în 1998) şi, mai apoi, profesor universitar (în 2001). Între anii 2000-2004 a deţinut funcţia de decan al Facultăţii de Ştiinţe, asumându-şi şi îndeplinindu-şi cu succes responsabilităţi majore privind destinul acestei facultăţi. În ultimii ani a condus colectivul de Marketing din cadrul Facultăţii de Ştiinţe, implicându-se constant în manifestările ştiinţifice derulate sub egida acesteia.
Ne-ar fi foarte greu să trecem în revistă, chiar şi selectiv, bogatul fond de cărţi, studii şi articole ştiinţifice rămase sub semnătura Profesorului FILIMON STREMŢAN pentru ca generaţii fără număr de studenţi, cadre didactice sau specialişti în domeniul de referinţă să se pătrundă de înţelepciunea dascălului şi să păstreze ceva din erudiţia lui. Pentru fiecare dintre noi – colegi, prieteni, foşti sau actuali studenţi, colaboratori – rămâne, însă, definitiv aşezată în inimă, imaginea Omului-care-se-dăruieşte-pe-sine, fiinţă de o bună-cuviinţă fără margini, bonom şi onest, adesea şăgalnic sau uneori cochetând cu filozofia vieţii, cu un puternic simţ al valorilor, preţuind – mărturisit! – tot ceea ce este autentic românesc: societate, cultură, tradiţii spirituale şi valori morale.
Pe lângă sentimentul mult prea grăbitei plecări, tocmai când ne uimea cu bucuria de a-şi oferi preaplinul minţii şi al sufletului, rămânem, aşadar, cu credinţa că rostul dascălului chemat şi ales a fost deplin împlinit.
Colectivul Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia aduce un pios omagiu Profesorului FILIMON STREMŢAN şi este alături de familia îndoliată.
Să-i fie somnul lin şi ţărâna uşoară! Odihnească-se în pace, sub veghea îngerilor!
Colectivul Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia prin Biroul de presă al UAB
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
Tradiții și superstiții de Ignat, ziua în care sunt sacrificați porcii. Cum vor fi pedepsiți cei care muncesc în această zi
În tradiția creștină românească, tăiatul porcului are o dată bine stabilită. Această zi este denumită Ignat, deoarece în calendarul creștin-ortodox, ziua coincide cu Sfântul Ignatie Teoforul Despre Sfântul Ignatie Teoforul prăznuit pe 20 decembrie se ştie că a lăsat Bisericii documente preţioase – scrisorile sale dedicate comunităţilor crestine prin care trecea pe drumul martiriului, care […]
Secțiune Articole Similare
-
Curier Județeanacum 20 de ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum o zi
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Actualitateacum 12 ore
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor