Rămâi conectat

Curier Județean

Posturi nerevendicate doar la şcoli izolate sau cu restricţii de ocupare

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Miercuri, 30 august, a avut loc ultima şedinţă publică de acordare a normelor sau fracţiunilor de normă aflată în calendarul mişcării personalului didactic din acest an. Şi la această şedinţă au existat cadre didactice care, în disperare de cauză, au „sărit” pe orice oră vacantă sau rezervată disponibilă, indiferent de distanţa pe care ar avea-o de parcurs până la şcoala respectivă. De exemplu, un dascăl a intrat într-o dispută cu o profesoară pentru ocuparea unor ore de biologie. Profesorul respectiv susţinea că are prioritate în faţa femeii, deoarece el susţinuse concursul de titularizare în acest an, iar profesoara, acum doi ani, refuzând explicaţiile pe care comisia de mobilitate a personalului didactic a dorit să i le ofere. În cele din urmă, prof. Marcel Stan – preşedintele comsiei, i-a citit prevederile metodologiei, demonstrându-i acestuia că profesoara avea prioritate. Acelaşi profesor a dorit şi cele 12 ore de biologie de la Şcoala „IM Moldovan” Blaj, despre care susţinea că vor fi eliberate prin detaşare de către o altă profesoară, fără să aibă însă o dovadă oficială din partea directorului unităţii şcolare. Norocul a fost că tânăra profesoară a venit personal la IŞJ Alba, afirmând din contră, că nu va renunţa la orele respective şi, mai mult, şi-a completat norma cu încă 6 ore, la Colegiul Naţional „IM Clain” Blaj.
În sală au mai rămas destui profesori care nu vor putea preda nici măcar o oră din cele rămase, deoarece fie nu ar fi putut face naveta până la şcoală, fie erau impuse restricţii privind obţinerea avizului militar sau religios ori legate de limba de predare, maghiară. Aşa se face că, potrivit situaţiei postate pe site-ul personal.albanet.ro, au mai rămas 66 de poziţii cu norme complete sau fracţiuni de normă la şcoli izolate sau cu restricţii de ocupare, dar nu este exclusă posibilitatea ca la începutul lunii viitoare MECTS să anunţe organizarea unei şedinţe publice extraordinare. (R.G.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

9 iulie – 30 august | „Școala de vară” la Spațiul Muzeal Principia din Alba Iulia: Ateliere de pictură și mozaic

Bera Larisa

Publicat

în

9 iulie – 30 august | „Școala de vară” la Spațiul Muzeal Principia din Alba Iulia: Ateliere de pictură și mozaic În perioada 9 iulie – 30 august, la Muzeul Principia din Alba Iulia are loc „Școala de vară”, o activitate care propune două noi ateliere creativ-educative destinate celor mici. Structurate pe două teme principale: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea