Rămâi conectat

Ştirea zilei

Angajații Finanțelor Publice din Alba stau cu sufletul la gură în așteptarea listei cu numele celor disponibilizați

Bogdan Presecan

Publicat

în

Tensiune mare la Direcția Generală a Finanțelor Publice din Alba. Angajații instituției așteaptă cu sufletul la gură lista cu numele celor care urmează să fie disponibilizați în urma măsurii de reorganizare a ANAF, convenită de Guvernul Ponta cu FMI. Chiar în aceste momente se numără preavizele salaraiaților DGFP din Alba, aduse cu sacul de la Brașov. Direcția Generală a Finanțelor Alba are în prezent un total 410 de angajați.

UPDATE: În total, 173 de angajați au primit preavize de 30 de zile, din structurile: control, administrarea veniturilor statului, servicii suport şi personal contractual administrativ. 14 dintre acestea sunt pentru perosnal din posturi de conducere.

Toţi cei 14 şefi ai fostei DGFP Alba au primit preaviz de 30 de zile.

Directorul general Maria Iacob, reconfirmată şef al noii structuri Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Alba 

71 de posturi au fost şterse de pe organigrama noii Administraţii financiare din Alba.

La nivelul întregii țări, peste 2.000 de angajați ai Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) vor primi în această săptămână preavize de concediere. Peste 300 de directori de direcții au primit deja preavize în acest sens.

Nu se știe încă exact câți dintre cei care urmează să fie concediați vor rămâne șomeri și câți vor reuși să ocupe posturi vacante sau posturi noi din cadrul direcţiilor nou înfiinţate.

Acest lucru îl vom afla în zilele următoare, ANAF urmând să publice în termen de 7 zile lista cu posturile existente și numărul acestora, pentru care disponibilizații vor trebui să se înscrie la concurs, în funcție de pregătirea specifică.

Dacă pe un post se va înscrie o singură persoană este posibil să nu mai fie organizat concurs, însă în cazurile unde vor fi 2 sau mai mulți candidați pe un post, rezultatele concursului vor stabili cine rămâne angajat la ANAF și cine pleacă acasă.

Potrivit lui Sebastian Oprescu, preşedintele Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici, angajaţii disponibilizaţi nu vor încasa plăţi compensatorii, iar un angajat care a desfăşurat activităţi de control într-un anumit judeţ, nu se poate angaja timp de trei ani în acel judeţ.

Guvernul a avizat, la sfârşitul lunii iunie, înfiinţarea Direcţiei Antifraudă, care va funcţiona inclusiv sub supravegherea Parchetului de cercetare penală, prin preluarea activităţii Autorităţii Naţionale a Vămilor şi Gărzii Financiare.

Guvernul a convenit cu Fondul Monetar Internaţional ca numărul actual de 221 unităti fiscale ale ANAF să fie reorganizate în opt direcţii regionale până la jumătatea acestui an şi în doar 47 de unităţi fiscale locale, până în 2015.

Vom reveni în scurt timp cu numărul exact al angajaților DGFP din Alba care au primit preavize de concediere.

UPDATE 2: Conform HG 520/2013 privind reorganizarea şi funcţionarea ANAF,publicată în Monitorul Oficial nr. 473/30.07. 2013, începând cu data de 1 aug.2013, în subordinea ANAF au fost înfiinţate Direcţiile generale regionale ale finanţelor publice

DGFP Alba a fost desfiinţată, în locul ei fiind înfiinţată Administraţia judeţeană a finanţelor publice Alba , care va funcţiona în cadrul Direcţiei generale regionale a finanţelor publice Braşov (alături de fostele DGFP Sibiu, Mureş, Harghita, Covasna şi evident Braşov)

Şi Administraţiile finanţelor publice municipale şi orăşeneşti au fost desfiinţate, în locul lor fiind înfiinţate, în subordinea Administraţiei judeţene a finanţelor publice Alba,Servicii fiscale municipale şi orăşeneşti, care vor fi conduse de către un şef serviciu.

Vineri, 2 august a.c. au fost date, prin Ordine ANAF, un număr de 14 preavize de 30 de zile, tuturor persoanelor de conducere numiţe de ANAF: director executiv, directorii executivi adjuncţi, trezorier şef al DGFP Alba şi foştilor şefi ai AFP municipale şi orăşeneşti; aceste posturi au fost vacantate. Tot vineri, 2 august, doamna Maria Iacob a fost împuternicită, prin Ordin ANAF pe funcţia de şef al Administraţiei judeţene a finanţelor publice Alba.

În cursul zilei de azi, 05.08.2013 vor fi date un număr de 159 preavize de 30 de zile personalului din fosta DGFP Alba, din structurile: control, administrarea veniturilor statului, servicii suport şi personal contractual administrativ.

În termen de 7 zile, ANAF va pune la dispoziţie lista funcţiilor vacante corespunzătoare existentela nivelul instituţiei prin publicarea acesteia pe site-ul ANAF (www.anaf.ro). Persoanele care primesc preaviz pot opta, în condiţiile Legii 188/1999 rep. pentru numirea în una din funcţiile publice vacante corespunzătoare, în termen de max. 5 zile lucrătoare de la publicarea listei funcţiilor vacante. Dacă pe un post vacant vor opta 2 sau mai multe persoane, acestea vor fi testate.

O parte din funcţiile vacante pentru judeţul Alba se regăsesc la Administraţia judeţeană a finanţelor publice Alba, o parte la regiunea Braşov.

Faţă de total 481 angajaţi la fosta DGFP Alba, în organigrama  Administraţiei judeţene a finanţelor publice Alba sunt prevăzute 410 posturi; aceasta nu înseamnă că se vor reduce 71 de posturi, o parte din posturi se regăsesc în organigrama Direcţiei generale regionale a finanţelor publice Braşov, cu locul de muncă fie în Alba fie în Braşov.

….

În cadrul procesului de reorganizare, numărul de posturi la nivelul instituţiei rămâne acelaşi, structura organizatorică devenind mai flexibilă, funcţie de amploarea activităţii desfăşurate pe regiunile stabilite. Astfel, o parte dintre funcţionarii publici vor primi preavize şi vor avea posibilitatea să opteze, în cadrul numărului total de posturi invocat mai devreme, în funcţie de pregătirea fiecăruia, pentru ocuparea unuia dintre posturile alocate activităţilor deficitare (Direcţia Generală Antifraudă Fiscală, Direcţia Generală pentru Administrarea Marilor Contribuabili, inspecţie fiscală, IT, juridic, executare silită, etc).

În următoarele şapte zile, lista tuturor posturilor vacante va fi definitivată, publicată la sediile unităţilor fiscale teritoriale ale ANAF şi postată pe Portal pentru a putea fi consultată de către toţi funcţionarii publici. În cazurile în care pentru acelaşi post optează doi sau mai mulţi funcţionari publici, se va organiza concurs pentru ocuparea funcţiei de execuţie sau de conducere.

În baza Hotărârii Guvernului nr.520/ 2013 privind reorganizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală au fost emise Ordinul preşedintelui ANAF nr.1115/ 01 august 2013 pentru aprobarea structurii organizatorice a aparatului propriu, precum şi Ordinul preşedintelui ANAF nr.1104/ 01 august 2013 pentru aprobarea structurii organizatorice regionale – ambele acte normative fiind publicate pe Portalul ANAF www.anaf.ro, la secţiunea Prezentare/ Prezentarea structurii ANAF.

Modernizarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală demarată în această perioadă, include îmbunătăţirea serviciilor pentru contribuabili, îmbunătăţiri organizaţionale precum şi modificări ale infrastructurii informatice necesare pentru funcţionarea optimă a unui sistem informatic integrat.

Obiectivele urmărite de A.N.A.F. în acest demers sunt creşterea capacităţii administraţiei pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale precum şi creşterea gradului de conformare voluntară la plată în vederea îmbunătăţirii substanţiale a colectării impozitelor şi a contribuţiilor sociale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

UPDATE: FOTO | INCENDIU pe autostrada A10 Sebeș-Turda: O autobasculantă a luat foc pe sensul Turda-Sebeș. Trafic blocat

Bera Larisa

Publicat

în

UPDATE: FOTO | INCENDIU pe autostrada A10 Sebeș-Turda: O autobasculantă a luat foc pe sensul Turda-Sebeș. Trafic blocat Circulația este blocată temporar în urma unui incendiu produs la o autobasculantă pe A10 km 30, calea 2 (sensul Turda-Sebeș), a anunțat DRDP Cluj. Citește și: FOTO | INCENDIU violent izbucnit la un autoturism în zona Cetății: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea