Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO: A treia ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor de la Aiud a fost câştigată de participanţi, spectatori şi organizatori

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FestivalulInternational de Folclor59Juriul a decis, toate ansamblurile participante la cea de-a treia ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor au fost câştigătoare, demonstrând pe parcursul celor patru zile în care a fost organizat evenimentul că îşi iubesc tradiţia, cultura şi folclorul ţării. Ultima zi a adunat în Piaţa “Dr. Constantin Hagea” din Aiud peste 1.000 de oameni, pasionaţi de folclor, care au văzut o mică parte din tradiţia ţărilor participante: România, Letonia, Ungaria, Portugalia, Bosia, Ucraina, Serbia şi Polonia. Putem spune că un alt câştigător al evenimentului a fost publicul, care s-a comportat foarte bine pe parcursul festivalului, fiind mai mult decât o anexă din programul artistic prin modul în care s-a manifestat, susţinut şi aplaudat de fiecare dată actorii de pe mica scenă.

FestivalulInternational de Folclor01Prezentatorii Ada Rus şi Raul Oargă s-au ridicat din nou la înălţime fiind susţinuţi de pe margine de primarul Aiudului, Horaţiu Josan, care a fost mereu în spatele organizării acestui spectacol. Duminică, de la ora 20.00, fiecare grup artistic a urcat pe scenă, în aplauzele spectatorilor, care au savurat un spectacol inedit. Finalul a fost al lui Ionuţ Fulea, care a susţinut un recital extraordinar, iar seara s-a încheiat cu un cântec interpretat de toţi actorii implicaţi în spectacol „Cui nu-i place dragostea?”. După focul de artificii, aiudenii şi turiştii s-au îndreptate spre case, dezamăgiţi că spectacolul s-a terminat, dar cu gândul la a patra ediţie, care va fi la anul.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Amintim şi felicităm încă o dată grupurile artistice implicate în eveniment: Ansamblul “Doina Aiudului” „Ciumbrud”, „Fărău” – România, Ansamblul ”Luste” – Letonia, Ansamblul “Montargil” – Portugalia, Ansamblul “Slavija” – Bosnia, Ansamblul “Sonechko” – Ucraina, Ansamblul “Universității Politehnice Varșovia” – Polonia, Ansamblul “Sveti Sava” – Serbia, Ansamblul ”Korosmenti” – Ungaria.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Apel umanitar pentru o familie originară din Apuseni, rămasă fără casă în urma unui incendiu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Apel umanitar pentru o familie originară din Apuseni, rămasă fără casă în urma unui incendiu Un apel umanitar a fost lansat pentru familia Doncea, originară din Apuseni. Oamenii au rămas fără un acoperiș deasupra capului în urma unui incendiu violent. Citește și: FOTO Ce mai aruncă oamenii din Alba, în Săptămâna Mare: Trei pui de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea