Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

PRM în chinurile (re)facerii, la Alba Iulia. Funar vine mâine să fie înscăunat preşedintele Partidului România Mare

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mâine la Alba Iulia urmează să fie scrisă o nouă pagină din istoria de 22 de ani a Partidului România Mare (PRM). Oficial, evenimentul poartă numele de Congresul Extraordinar al PRM, însă mulţi dintre membrii partidului îl numesc “Mazilirea lui Vadim, episodul 2”.

Încercarea de resuscitare a muribundului PRM prin îndepărtarea lui Corneliu Vadim Tudor, considerat încă de mulţi, însăşi Partidul România Mare, este orchestrată de un alt personaj politic controversat, fostul senator şi primar al Clujului, Gheorghe Funar. Astăzi, acesta şi-a anunţat public candidatura la preşedinţia PRM la Congresul de sâmbătă de la Alba Iulia, ocazie cu care se va discuta şi excluderea lui Vadim din partid.

Vă reamintim că, în data de 15 iunie, în urma unei şedinţe plenare a Consiliului Naţional al PRM, delegaţii din zeci de filiale ale partidului l-au revocat din funcţia de preşedinte al PRM pe Corneliu Vadim Tudor, au dizolvat Comitetul Director şi Biroul Permanent şi au numit o nouă conducere interimară, mai puţin preşedintele şi secretarul general.

În paralel cu bălăcăreala iscată de Vadim în presă şi la TV, parlamentarul European a contestat în instanţă hotărârile luate la Plenara PRM şi ulterior a organizat un Congres Extraordinar al PRM în care a fost reales preşedinte al partidului. De asemenea, organizatorii puciului din 15 iunie, în frunte cu secretarul general al partidului – Gheorghe Funar, au fost excluşi din partid.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

”Păștenii”, obicei păstrat cu sfințenie de localnici, de peste 7 decenii, în Joia Mare, la Vinerea: Cine sunt păștenii din 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Păștenii”, obicei păstrat cu sfințenie de localnici, de peste 7 decenii, în Joia Mare, la Vinerea: Cine sunt păștenii din 2024 Și în acest an, în preajma sărbătorilor de Paști, frumoasa și cocheta localitate Vinerea, care în prezent respiră un aer cu adevărat european, îmbracă straie festive. Obiceiul păștenilor, specific vinerenilor, inițiat în anul 1948 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea