Rămâi conectat

Ştirea zilei

Ferma de vaci cu lapte de 1000 de capete

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

 

Compania olandezo-germană DN Agrar din Alba Iulia construieşte la Gârbova de Sebeş (Reciu) cea mai mare fermă de vaci cu lapte din judeţ şi din Transilvania. Până în prezent au fost finalizate lucrările la două grajduri cu o capacitate de 600 de capete fiecare precum şi la sala de muls, sala de aşteptare şi silozuri. Ferma a fost populată cu 900 de vaci Hollstein de mare productivitate, din care 700 la muls, urmând ca până la sfârşitul acestei luni să atingă un efectiv de 1000 de vaci. Domnul Sorin Anderco, directorul general al companiei ne-a informat că producţia zilnică de lapte pe cap de vacă este de 27,2 litri, adică una de nivel aproape… olandez. Întreaga producţie este livrată către compania Danone în baza unui contract dar şi al unui program de comunicare gen „Porţile deschise”, ca să ştie toată lumea că produsele Danone sunt făcute numai din lapte de vacă de cea mai bună calitate.
Pentru asigurarea bazei furajere, compania, care dispune de 9 ferme vegetale şi lucrează peste 11.000 de hectare de teren concesionate în judeţele Alba, Sibiu şi Hunedoara a cultivat între altele 400 de hectare cu porumb siloz şi 300 de hectare cu rapiţă, plus alte furaje, anul 2011 fiind primul an de nutreţuri din producţia proprie. Ferma are 35 de angajaţi, între care 2 medici veterinari şi 2 tehnicieni.
Inaugurarea oficială a noii ferme zootehnice de la Sebeş va avea loc în data de 2 septembrie a.c. Să fie într-un ceas bun! (G.C.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

13-21 iulie 2024 | PROGRAMUL Târgului de Fete de pe Muntele Găina: Târgul meșterilor tradiționali, spectacol folcloric, ateliere, concert DAMIAN & BROTHERS și foc de artificii

Ziarul Unirea

Publicat

în

13-21 iulie 2024 | PROGRAMUL Târgului de Fete de pe Muntele Găina: Târgul meșterilor tradiționali, spectacol folcloric, ateliere, concert DAMIAN & BROTHERS și foc de artificii Târgul de Fete de pe Muntele Găina are loc în periaoda 13-21 iulie 2024. Din program fac parte târgul meșterilor tradiționali, spectacole folclorice, ateliere, concert extraordinar DAMIAN & BROTHERS, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea