Remus Pricopie vrea ca examenul de Bacalaureat de anul viitor să fie şi mai diferenţat. Vezi modificările deja făcute
Ministrul Educaţiei doreşte ca examenul diferenţiat să continue şi la anul şi susţine că schimbarea de anul acesta este doar un pas în ceea ce va urma. Remus Pricopie a anunțat că diferențiarea subiectelor la matematică, fizică și chimie pentru elevii de la profilul tehnologic nu este decât primul pas dintr-o serie de modificări menite să schimbe structura Bacalaureatului în profunzime.
„Un elev trebuie să fie evaluat după ceea ce a învăţat, nu după ceea ce nu a învăţat, prin urmare nu exclud ca procesul de diferenţiere a subiectelor de Bac să continue şi la anul, să asistăm la o diferenţiere şi mai mare în cazul învăţământului profesional şi tehnic“, a declarat Pricopie prezent, ieri, la conferinţa “Formarea profesională în industria mobilei: probleme şi soluţii” confom Evenimentul Zilei.
Amintim faptul că Ministerul Educaţiei a anunţat o serie de modificări în susţinerea examenului de bacalaureat din sesiunea de vară din 2013 înainte cu două săptămâni de începere.
Prima, şi cea mai importantă, dintre modificări vizează introducerea a două tipuri de subiecte de examen la limba şi literatura română, diferenţierea fiind făcută între elevii care au absolvit profilul real, sau filiera tehnologică şi vocaţională şi absolvenţii profilurilor umanist şi pedagogic. Această diferenţiere a apărut ca urmare a diferenţelor dintre numărul de ore dedicat disciplinei Limba şi literatura română, care este mai mare în cazul specializărilor de la profilul umanist sau pedagogic.
Cea de a doua modificare din examenul de bacalaureat din sesiunea 2013 se aplică structurii subiectului al II-lea din cadrul probei scrise de Limba şi literatura română, din care a fost eliminat textul aforistic/critic, care urmărea demonstrarea de către candidat a competenţelor de argumentare, în scris, a unor opinii în diverse situaţii de comunicare.
Modificarea s-a produs după ce s-a constat că receptarea textului – folosit ca suport la acest subiect, îi punea în dificultate pe candidaţi, cei mai mulţi concentrându-se pe ideea formulată în citat (de cele mai multe ori înţeleasă greşit).
A treia modificare se aplică examenului de Matematică, unde vor fi subiecte diferite pentru cei de la filiera tehnologică faţă de absolvenţii de la filiera de Ştiinţele Naturii.
Toate schimbările au fost introduse încă de anul trecut în modelele de subiecte pentru bacalaureat şi au fost publicate pe www.edu.ro, dar nu fuseseră incluse până acum în metodologia examenului din acest an.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Vremea de Crăciun 2024, Revelion și primele săptămâni din noul an. Prognoza METEO pentru 23 decembrie 2024 – 20 ianuarie 2025
Vremea de Crăciun 2024, Revelion și primele săptămâni din noul an. Prognoza METEO pentru 23 decembrie 2024 – 20 ianuarie 2025 Administrația Națională de Meteorologie prezintă prognoza pentru următoarea lună: estimări meteo 23 decembrie 2024 – 20 ianuarie 2025. Citește și: Vremea de Crăciun 2024, Revelion și în ianuarie 2025. Prognoza METEO pentru patru săptămâni […]
Secțiune Articole Similare
-
Curier Județeanacum 15 ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 20 de ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Actualitateacum 7 ore
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor