Rămâi conectat

Ştirea zilei

Raţii pentru pensionari la mâncarea de bază

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Fiecare pensionar ar putea primi câte un pachet cu alimente pentru care va plăti un preţ mai mic decât dacă le-ar cumpăra de pe rafturile magazinelor. Ce va conţine exact „coşul de solidaritate”, aşa cum a fost numit de Executiv pachetul, va stabili o comisie guvernamentală. Produsele vor fi achiziţionate prin contracte încheiate la nivel naţional, în urma unor licitaţii transparente, iar ambalarea şi distribuţia pachetelor se vor realiza prin primării.
l Alimentele vor fi raţionalizate
Potrivit preşedintelui UNPR, Marian Sârbu, pensionarii îşi vor putea cumpăra produsele de bază la preţuri mai mici din depozite ce se vor afla în administraţia autorităţilor locale. Fiecare pensionar va putea să ia lunar un anumit număr de produse, ministerul Sănătăţii fiind însărcinat să vină cu un tabel cu valori minime de calorii, pe baza căruia vor fi stabilite „raţiile”. Pe de altă parte, în 2012 pensionarii şi şomerii nu vor mai primi făină şi zahăr de la Uniunea Europeană. Motivul: 2011 este ultimul an în care se derulează acest program.
lVârstnicii au nevoie de legume, fructe şi carne
În opinia prof. dr. Nicolae Hâncu, preşedintele Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, bătrânii au nevoie de legume, fructe şi carne. „Având în vedere faptul că vârstnicul are o activitate fizică mai redusă, consumul caloric trebuie să fie şi el mai redus. Trebuie să mănânce 2.000 de calorii pe zi, care se obţin din glucide (legume vegetale, fructe, cartofi, pâine, paste şi orez). Trebuie să aibă şi un aport corespunzător de proteine, 15%, pe care le poate lua din carne. Restul de 35% trebuie să şi-l asigure din grăsimi, două treimi din origine vegetală şi restul animală (carne, mezeluri, brânzeturi)”, explică profesorul.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Pensionar de 63 de ani sub control judiciar, în urma unor PERCHEZIȚII în Alba într-un dosar de contrabandă asimilată: Bărbatul avea peste 38.000 ţigarete fără marcaj fiscal în locuință

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pensionar de 63 de ani sub control judiciar, în urma unor PERCHEZIȚII în Alba într-un dosar de contrabandă asimilată: Bărbatul avea peste 38.000 ţigarete fără marcaj fiscal în locuință Un pensionar de 63 de ani a fost plasat sub control judiciar, în urma unor PERCHEZIȚII în Alba, într-un dosar de contrabandă asimilată. Bărbatul avea peste […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea