Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Elevii militari, în etapa finala Concursului Naţional „Tinerii dezbat”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La finalul etapei regionale a Concursului Naţional „Tinerii dezbat”, desfăşurat în perioada 27 – 28 aprilie, la Oradea,  la care au participat 19 licee din judeţele Alba, Cluj, Bihor, Maramureş, Sălaj, Satu Mare, Colegiul Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia s-a calificat la etapa naţională. Colegiul militar albaiulian a fost reprezentat de elevii Tudor Burzo, Mirel Stancu şi Dan Nica, pregătiţi de profesoarele Paraschiva Fărcaş şi Simina Dura, a declarat Daniela Filimon, purtătorul de cuvânt al liceului militar albaiulian. 

În finală, liceenii militari s-au confruntat cu elevii Liceului Teoretic „Bogdan Vodă” Vişeul de Sus. Finala s-a desfăşurat în prezenţa tuturor participanţilor, moţiunea fiind „Statul român a eşuat în intenţia de a integra minoritatea romă”. După un meci în care cele două echipe au adus în susţinerea poziţiei lor argumente pertinente reuşind să impresioneze asistenţa, echipa colegiului militar a reuşit să se impună, obţinând votul unanim al celor cinci arbitri.  Competiţia individuală a fost câştigată de el.evul caporal Dan Nica, desemnat cel mai bun vorbitor al competiţiei. „Rezultatele deosebite ale elevilor militari la această competiţie se înscriu în tradiţia anilor precedenţi, este a patra participare la etapa naţională, cel mai bun rezultat fiind obţinut în anul trecut, când echipajul format din: Corneliu Koss, Alexandra Oltean şi Irimie Varga s-a clasat pe podium, cucerind premiul III”, a declarat prof. Paraschiva Fărcaş. (R.G.)

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”? Un episcop ortodox le-a explicat credincioșilor săi de ce nu se urează „Sărbători fericite!” de Învierea Domnului. Preasfinţitul Ambrozie, episcopul Giurgiului, a vorbit despre „păcatul” pe care-l fac unii credincioși în perioada pascală. „Mulţi dintre dumneavoastră v‑aţi împărtăşit cu trupul şi sângele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea