Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Economie

Prima radiografie a celor mai mari companii din portofoliul statului

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Publicarea de către Fondul Proprietatea a rapoartelor companiilor de stat arată cheltuieli salariale şi număr de angajaţi în creştere. Cele mai mari zece companii de stat din sectorul energetic au cheltuit aproape 2 miliarde de lei cu salariile angajaţilor în 2010, mai mult cu 6,4% faţă de 2009, şi au făcut angajări în anul în care economia s-a contractat cu 1,3%. Informaţiile privind cheltuielile cu salariile au fost publicate de Fondul Proprietatea, acţionar alături de statul român la aceste companii, în cadrul celui mai mare demers de transparenţă. Au fost publicate pe site-ul FP rapoartele financiare la 20 de mari companii locale, din care 10 controlate de stat şi nelistate.
Pentru cele zece companii, printre care se numără transportatorii naţionali Transgaz şi Transelectrica, producătorii Nuclearelectrica şi Hidroelectrica, lucrau peste 35.550 de angajaţi la finele anului trecut. Cheltuielile cu salariile au crescut la cele mai multe dintre companii, deşi unele dintre acestea au raportat afaceri şi profituri în scădere anul trecut. Producătorul naţional de gaze Romgaz, controlat de statul român în proporţie de 85%, a avut în 2010 cele mai mari cheltuieli cu salariile, respectiv de 374 miloane de lei. Cei peste 5.800 de angajaţi ai Romgaz au câştigat anul trecut un salariu mediu lunar de 5.369 lei, mai mult cu 2,7% faţă de anul precedent. La transportatorul de gaze Transgaz au avut loc cele mai mari creşteri ale salariului mediu, respectiv de 11,3%. (Z.F.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Profesor de la ASE, despre ”iluzia creșterii economice pe datorie”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Profesor de la ASE, despre ”iluzia creșterii economice pe datorie” Cristian Păun, originar din Alba Iulia, a făcut pe contul său de socializare o analiză succintă a ”creșterii economice pe datorie”. Profesorul de la ASE  examinează modul în care a crescut datoria publică a României din anul 2020 până în 2024, cocluzionând câ ”ne îndreptăm […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea