Rămâi conectat

Ştirea zilei

Regionalizarea, pusă la colţul uitării de PDL

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Pentru moment problema regionalizarea, din punctul de vedere politic, al PDL, „a fost pusă puţin la colţ” în sensul abandonării temporare a preocupărilor în acest sens, a declarat în cadrul conferinţei săptămânale a partidului, vicepreşedintele Senatului Alexandru Pereş. El l-a contrazis astfel pe ministrul Muncii Sebastian Lăzăroiu, fost consilier al preşedintelui Traian Băsescu, care cu ocazia unei vizite recente la Alba Iulia a susţinut necesitatea înfăptuirii regionalizării până la alegerile locale din vara anului 2012. „Probabil că domnul Lăzăroiu, în calitate de fost consilier prezidenţial ştie mai multe despre acest subiect. Nu vă ascund că sunt nişte dimensiuni, nişte oameni, nişte structuri care ar trebui să lucreze la treaba asta ca atunci când vom relua discuţia pe regionalizare administrativă, să avem şi varianta corectă – modificăm Constituţia sau mergem pe lege, ce structuri creem, care este numărul de regiuni ce vor fi create. Noi deocamdată am stopat discuţiile şi vă spun cinstit că nu mă mai preocupă subiectul atâta vreme cât alegerile locale bat la uşă. Sebastian Lăzăroiu este probabil susţinătorul unei terapii rapide de implementare dar să ne spună care este şi calea de urmat, şi politic, şi din punct de vedere al referendumului prin care populaţia va trebui consultată pentru că este vorba despre o modificare administrativ-teritorială a ţării”, a precizat Pereş.
Până la alegerile de anul viitor se poate face cel mult o reorganizare a ministerelor în sensul descentralizării şi reorganizării din punct de vedere al acţiunii, pe euroregiunile de dezvoltare existente. „Ştiu că se lucrează pe ceea ce înseamnă Direcţia Agicolă, pe ceea ce înseamnă Direcţia Finanţelor, pe ceea ce înseamnă Inspectoratul de Poliţie. Deocamdată sunt nişte strategii, nişte experţi care lucrează şi pun variantele cap la cap”, a adăugat senatorul PDL. (I.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

INCENDIU izbucnit la deșeuri menajere în Șanțurile Cetății din Alba Iulia. Intervin pompierii

Bera Larisa

Publicat

în

UPDATE FOTO | INCENDIU izbucnit la deșeuri menajere în Șanțurile Cetății din Alba Iulia. Intervin pompierii Un incendiu a izbucnit, joi, 4 iulie, în jurul orei 18.00 la deșeuri menajere în Șanțurile Cetății din Alba Iulia Citește și: UPDATE FOTO | INCENDIU izbucnit la un lan de grâu în Coșlariu Nou. Intervin pompierii Detașamentul de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea