Ziarul Unirea

Regionalizarea, pusă la colţul uitării de PDL

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Pentru moment problema regionalizarea, din punctul de vedere politic, al PDL, „a fost pusă puţin la colţ” în sensul abandonării temporare a preocupărilor în acest sens, a declarat în cadrul conferinţei săptămânale a partidului, vicepreşedintele Senatului Alexandru Pereş. El l-a contrazis astfel pe ministrul Muncii Sebastian Lăzăroiu, fost consilier al preşedintelui Traian Băsescu, care cu ocazia unei vizite recente la Alba Iulia a susţinut necesitatea înfăptuirii regionalizării până la alegerile locale din vara anului 2012. „Probabil că domnul Lăzăroiu, în calitate de fost consilier prezidenţial ştie mai multe despre acest subiect. Nu vă ascund că sunt nişte dimensiuni, nişte oameni, nişte structuri care ar trebui să lucreze la treaba asta ca atunci când vom relua discuţia pe regionalizare administrativă, să avem şi varianta corectă – modificăm Constituţia sau mergem pe lege, ce structuri creem, care este numărul de regiuni ce vor fi create. Noi deocamdată am stopat discuţiile şi vă spun cinstit că nu mă mai preocupă subiectul atâta vreme cât alegerile locale bat la uşă. Sebastian Lăzăroiu este probabil susţinătorul unei terapii rapide de implementare dar să ne spună care este şi calea de urmat, şi politic, şi din punct de vedere al referendumului prin care populaţia va trebui consultată pentru că este vorba despre o modificare administrativ-teritorială a ţării”, a precizat Pereş.
Până la alegerile de anul viitor se poate face cel mult o reorganizare a ministerelor în sensul descentralizării şi reorganizării din punct de vedere al acţiunii, pe euroregiunile de dezvoltare existente. „Ştiu că se lucrează pe ceea ce înseamnă Direcţia Agicolă, pe ceea ce înseamnă Direcţia Finanţelor, pe ceea ce înseamnă Inspectoratul de Poliţie. Deocamdată sunt nişte strategii, nişte experţi care lucrează şi pun variantele cap la cap”, a adăugat senatorul PDL. (I.P.)

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

11 Comentarii

Andrei 25 iulie 2011 at 1:23

P(e)resul asta bashist sa mai taca, ca ne-am saturat de javrele bashiste.

Robespierre 25 iulie 2011 at 11:48

Ioana Piticaru, fata draga,
E a doua ora cand postez la articolasele tale banale…
Pentru numele lui Dumnezeu, ce inseamna sustinerea din titlul aricolasului tau, „Este exclusa reorganizarea administrativa a Romaniei pana dupa alegerile locale din 2012”? Nu crezi, fata asta, ca sensul corect era „pana la alegerile….” nu „pana dupa alegerile”? Pentru ca „fata asta” cum te numea un cititor, ceea ce sustii tu este o aberatie logica… Daca aberatia ii apartine lui Peres, spune-o ( si oricum trebuia sa o indrepti), iar daca-ti apartine tie, atunci vorba stelistilor la adresa lui Jiji: „…lasa-ne, lasa-ne…!”
Pacat de ziar si de oamenii de acolo….

Senatorul pestilor 25 iulie 2011 at 12:38

Afirmatia ii apartine senatorului : “Este exclusa reorganizarea administrativa a Romaniei pana dupa alegerile locale din 2012″? Sunt puse ghilimele de rigoare.

Dorin 25 iulie 2011 at 12:39

BRAVOS : daca-ti apartine TIE :)))))… lasa-ne si d-ta !

Senatorul pestilor 25 iulie 2011 at 12:43

Numai pedelicii pot avea o minte asa incalcita, mai ales cand stau si freaca menta in institutiile publice :d

Dorin 25 iulie 2011 at 12:50

Nu te-ai prins ca m-am referit la exprimarea lui Robespierre ?

Senatorul pestilor 25 iulie 2011 at 12:54

banuiesc ca R e ziarist

Robespierre 25 iulie 2011 at 16:55

Dorine,.
Lasa-ne si tu, lasa-ne!!!

alexandru 25 iulie 2011 at 14:10

domnu peres iti cam da frisoane noaptea lazaroiu nu? nu esti singurul, vine noua generatie peste voi, generatie care nu mai apreciaza atat de mult elefantul, ca animal dominant al zonei politice si economice romanesti.nu te mai preocupa subiectul?e oricum un subiect adresat nevestelor voastre posesoare de functii publice prin regii si deconcentrate( e o constatare nu atac la familie, e doar coincidenta ca familiile politicienilor isi fac veacul la stat cand noi avem mare nevoie de ele la textile la lohn..

Dorin 25 iulie 2011 at 14:21

Ai perfecta dreptate !Dar nu stiu ce vor face cand dispar cele mai multe deconcentrate , si cand se privatizeaza managementul companiilor de stat :))

Dorin 25 iulie 2011 at 14:24

Ai perfecta dreptate ! Nu stiu ce vor face cand va disparea cea mai mare parte a deconcentratelor , si cand se va privatiza managementul companiilor de stat 🙂

Comentariile sunt oprite