Rămâi conectat

Actualitate

Şcoli din Alba Iulia, Sebeş, Ighiu, Bistra şi Jidvei, incluse în studiul privind starea staturo-ponderală a copiilor

Alexandra Mates

Publicat

în

120 de copii din Alba vor lua parte la un studiu privind starea staturo-ponderală a elevilor cu vâârsta de 8 ani. Cercetarea se realizează la nivel naţional, iar din judeţul nostru au fost selectate aleator cinci unităţi de învăţământ din Alba Iulia, Sebes, Ighiu, Bistra şi Jidvei.

Obiectivul principal îl reprezintă responsabilizarea părinţilor şi a copiilor pentru a preveni obezitatea infantilă, şi bolile care sunt cauzate de aceasta, prin schimbarea obiceiurilor alimentare nesănătoase.

Astăzi a avut loc o instruire a medicilor şcolari din unităţile de învăţământ selectate, cu privire la modalitatea de desfăşurare a studiului.

Concret, copiilor care vor intra în studiu li se vor lua măsurători în ceea ce priveşte înălţimea, greutatea, cu determinare a indicelui de masă corporală şi li se vor aplica chestionare.

Pentru realizarea studiului în judeţul nostru, s-a realizat un parteneriat între Direcţia de Sănătate Publică Alba şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba. Părinţii elevilor vor fi informaţi cu privire la acest proiect iar participarea efectivă a copiilor la studiu se va face doar cu acordul părinţilor. Datele obţinute vor avea un caracetr confidenţial.

Prima fază a proiectului, cea ce măsurători şi aplicări de chestionare, se va desfăşura până în data de 31 mai, urmând ca până în 15 iunie să fie prelucrate datele obţinute.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Bacalaureat 2024 în Alba: Aproape 2.400 de absolvenți de liceu din județ, așteptați sesiunea iunie-iulie la examenului național

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bacalaureat 2024 în Alba: Aproape 2.400 de absolvenți de liceu din județ, așteptați sesiunea iunie-iulie la examenului național Examenul național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024, începe luni, 1 iulie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Marți, 2 iulie se va desfășura proba obligatorie a profilului (discipline, în funcție de profil: Matematică și Istorie), […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea