Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Noi modificări în metodologia pentru obţinerea permisului de conducere

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Condiţiile pentru obţinerea permisului de conducere ar putea deveni mai lejere. Ministerul Afacerilor Interne a publicat un proiect de lege cu privire la schimbarea procedurii de examinare a viitorilor conducători auto, promovarea „probei teoretice permite susţinerea succesivă a probei practice pentru o perioadă de un an de la data absolvirii cursurilor de pregătire teoretică şi practică“.

Momentan, dacă un candidat ia sala dar pică la traseu este nevoit să repete ambele probe.
O altă modificare propusă îi vizează pe conducătorii de mopede (AM). Astfel, dacă aceştia fac dovada absolvirii anterior datei de 19 ianuarie 2013 a cursului de legislaţie rutieră specific conducerii mopedelor, se pot prezenta la examen fără să mai facă dovada absolvirii unei şcoli de şoferi. Permis de conducere pentru mopedişti, obligatoriu din ianuarie 2013.
Reamintim că din 19 ianuarie 2013 Legislaţia Rutieră a fost schimbată, fiind introdus permisul de conducere obligatoriu pentru conducătorii de mopede. Cu toate acestea, autorităţile nu au întocmit nici până acum metodologia de desfăşurare a examenului pentru mopede, iar instructorii şcolilor auto nu ştiu ce anume să îi înveţe.

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

E oficial! Au fost devansate alegerile prezidențiale

Ziarul Unirea

Publicat

în

E oficial! Au fost devansate alegerile prezidențiale Legea care prevede vă alegerile pentru Preşedintele României să fie organizate cu cel mult trei luni anterioare lunii în care ajunge la termen mandatul de Preşedinte al României a fost promulgată, marți de Klaus Iohannis. Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea art. 5 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea