Rămâi conectat

Ştirea zilei

Deși a făcut senzație la Cluj, promovarea municipiului Alba Iulia a fost ”agasantă” pentru un fost oficial din Ministerul Turismului

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

*VIDEO: Garda Romană de la Apulum a salutat Clujul și Lupa Capitolina

”Dacii şi romanii – vedetele Târgului de Vacanţe de la Cluj. Alba Iulia şi-a făcut imagine, iar cei care au fost sâmbătă la Expo Transilvania nu vor uita prea curând că soldaţii din Garda Cetăţii Alba s-au bătut cu dacii la Cluj”, aceasta este concluzia jurnaliștilor clujeni de la Adevărul, prezenți la târg.

Aceștia au remarcat că în timp ce Primăria Alba Iulia a ales o promovare spectaculoasă, cu demonstrații de luptă între daci și romani și adevărate lecții de istorie cu Garda Romană de la Apulum, extrem de apreciate de vizitatorii târgului, standul județului Cluj prezenta doar pliante turistice și un cort al Serviciului Salvamont. Chiar președintele Consiliului Județean Cluj, Horia Uioreanu, a recunoscut că există o mare diferență declarând: ”Fiecare demonstraţie te învaţă ceva. Poate învăţăm noi de la ei ceva, poate învaţă ei de la noi ceva. Eu sunt mulţumit de standul Clujului. La anul poate vom veni si noi cu ceva spectaculos”.

Cert este că Garda Romană a cam ”dat peste cap” desfășurarea obișnuită a unui asemenea târg și nu toți expozanții au ”înghițit” cu ușurință faptul că la standul municipiului Alba Iulia vizitatorii s-au înghesuit să facă poze cu soldații romani, să asiste la prezentarea armelor strămoșilor noștri, să afle detalii despre Legiunea XIII Gemina de la Apulum sau să afle că ”Alba Iulia este ţinutul cel mai încărcat de istorie de pe teritoriul României”, după cum au precizat reprezentanţii primăriei albaiuliene, în timpul demonstraţiei de luptă.

De altfel, potrivit jurnaliștilor de la Adevărul, chiar un reprezentant de seamă al turismului românesc, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România pe Regiunea Nord-Vest, Lucia Morariu, directorul general al agenţiei de turism Eximtur, fost secretar de stat în ministerul Turismului a apreciat ca ”agresivă” și”agasantă” forma de promovare aleasă de  Primăria Alba Iulia. Întrebată cum vede promovarea judeţului Alba faţă de Cluj, la Târgul de Vacanţe, aceasta a declarat: ”Nu aş face o comparaţie între cele două destinaţii, în primul rând, pot să vă spun că turismul este interesant atât în judeţul Cluj, cât şi în judeţul Alba. Colegii din judeţul Alba sunt poate mai activi din punct de vedere al manifestărilor. Aici este o diferenţă de stil. Eu am rezerve faţă de această promovare agresivă în cazul celor din Alba Iulia, pe mine lucrurile acestea mă agasează”.

Ne miră o astfel de poziție din partea unui specialist în domeniu care ar fi trebuit să înțeleagă cel mai bine că, printr-o astfel de promovare care s-a dovedit a fi de succes, dorinţa administrației locale este de a valida tot ceea ce s-a creat la Alba Iulia și de a demonstra că orașul merită să fie vizitat de turiști. Noi nu putem decât să-i felicităm pe cei care au avut o asemenea idee și să le dorim un succes la fel de mare și săptămâna viitoare, la Târgul de Turism de la București.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO | Gest de umanitate la Alba Iulia: Recipiente cu apă pentru animalele străzii, amplasate de o femeie în fața magazinului unde lucrează. ”Și ele sunt suflete și au nevoie de apă”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Gest de umanitate la Alba Iulia: Recipiente cu apă pentru animalele străzii, amplasate de o femeie în fața magazinului unde lucrează. ”Și ele sunt suflete și au nevoie de apă” Și animalele suferă cumplit în perioada de caniculă și nu sunt afectate de temperatuirle sufocante de afară, nu doar oamenii. Pe Bulevardul Transilvaniei din Alba […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea