Rămâi conectat

Ştirea zilei

„Aş da o zi din viaţă Alba Iuliei”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Alba Iulia devine tot mai atractivă din punct de vedere turistic, atât la nivel naţional cât şi internaţional, aceasta mai ales datorită promovării intense de care se bucură Cetatea Alba Carolina. Debutul din week-end-ul trecut al concursului „Comoara din Cetate” a coincis cu sosirea în oraşul nostru a echipei „Redescoperă România”, formată din oameni de primă-mână din media socială şi hotărâţi să redescopere acele locuri din ţara noastră care sunt de o frumuseţe deosebită dar au nevoie de promovare. Vizita bloggerilor face parte dintr-o campanie mai amplă, demarată de către una din cele mai importante companii petroliere din România care a invitat alături de ea cinci din cele mai cunoscute branduri autohtone.
Bloggerii, în frunte cu Bobby Voicu, unul dintre cele mai cunoscute nume din online-ul românesc, au vizitat Cetatea Alba Carolina, rămânând uimiţi de frumuseţea unui loc despre care auziseră mai mult din cărţile de istorie, dar care între timp a devenit o atracţie turistică deosebită. Oaspeţii au hotărât să rămână în oraşul nostru două zile, timp în care au postat pe internet părerile proprii despre ceea ce au văzut aici, fotografii şi filmuleţe care au fost urmărite de mii de oameni din ţară şi nu numai. Site-urile de socializare au devenit în foarte scurt timp canale de promovare extraordinare pentru oraşul nostru şi Cetatea din inima lui. Articolele postate de bloggeri pe site-urile lor, citite cu încredere de mii de oameni, au devenit cele mai bune recomandări şi invitaţii pentru vizitarea Cetăţii renăscute din Alba Iulia.
În rândurile de mai jos vă vom prezenta fragmente din ceea ce au scris membrii echipei „Redescoperă România” despre Alba Iulia. „Personal am fost surprins. Într-un an şi jumătate am văzut un progres al lucrărilor pe care, bucureştean fiind, nu le văd prea des. E vorba de o seriozitate pe care o întâlneşti doar la firmele ceva mai vestice”, scrie pe site-ul său Andrei Basoc. Un alt membru al echipei, Tara Duveanu scrie pe blogul personal: „Întâi m-am îndragostit de Porolissum, apoi de salina din Turda iar acum sunt înnebunită după Cetatea Alba Iulia”. „Alba Iulia, mi-a făcut mare plăcere să te descopăr!” sunt cuvintele Oanei Portase, după ce a vizitat Cetatea. Apreciind în mod deosebit lucrările de restaurare şi punere în valoare a Fortificaţiei bastionare din oraşul nostru, dar şi felul în care se face promovarea ei, Tudor Ştefan Popa spune: „într-adevar Sibiu, Braşov, Sighişoara, Cluj au de ce să se teamă pe viitor din punct de vedere turistic”. Adelina Enache, de loc din unul din marile oraşe ale ţării, Timişoara, îşi intitulează articolul: „Aş da o zi din viaţă Alba Iuliei” iar Ciprian Alexei după vizitarea Centrului de Echitaţie opinează: „Cei mai frumoşi cai pe care i-am văzut în viaţa mea. Îi veţi găsi la Cetatea Alba Iulia care o să rupă tot după ce se vor finaliza lucrările”.
Acestea ar fi doar câteva rânduri din ceea ce s-a scris până acum despre Alba Iulia şi despre Cetate de către cei de la „Redescoperă România”; alte zeci de fotografii şi filmuleţe realizate cu această ocazie au fost văzute de peste zece mii de oameni iar numărul lor creşte. Este încă o confirmare a frumuseţii şi atractivităţii Cetăţii renăscute şi în acelaşi timp o întărire a motto-ului: „Cetatea Alba Carolina, o vezi, o iubeşti, n-o uiţi”.
Emanuel DRĂGUŞIN
Biroul de presă al
SC Grup Corint SA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

INCENDIU izbucnit la deșeuri menajere în Șanțurile Cetății din Alba Iulia. Intervin pompierii

Bera Larisa

Publicat

în

UPDATE FOTO | INCENDIU izbucnit la deșeuri menajere în Șanțurile Cetății din Alba Iulia. Intervin pompierii Un incendiu a izbucnit, joi, 4 iulie, în jurul orei 18.00 la deșeuri menajere în Șanțurile Cetății din Alba Iulia Citește și: UPDATE FOTO | INCENDIU izbucnit la un lan de grâu în Coșlariu Nou. Intervin pompierii Detașamentul de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea