Rămâi conectat

Ştirea zilei

Ferma de vaci din Vaidei a atins o producţie de lapte de 25.000 de litri/zi

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

„Dacă ar fi să ţinem cont de părerile experţilor şi evaluatorilor europeni în ceea ce priveşte situaţia României şi şansa unei reale dezvoltări, agricultura şi zootehnia sunt considerate componentele principale ale unei relansări economice. În acest sens din momentul preluării fermei de la Vaidei, judeţul Hunedoara de către „LACTO AGRAR”, firmă ce face parte din grupul de firme DN AGRAR cu sediul în Alba Iulia, principalul obiectiv al nostru a fost şi va rămâne investiţia în dezvoltare şi extindere, atât în ceea ce priveşte mărirea numărului de vaci, cât şi modernizarea fermei din punct de vedere al instalaţiilor şi echipamentelor necesare pentru producerea laptelui de cea mai bună calitate. Valoarea lucrărilor de modernizare şi extindere a fermei de la Vaidei se ridică la 1,5 milioane de euro. De la preluarea fermei cu un efectiv de animale de 600 capete, 550 vaci cu lapte, 50 juninci gestante, cu o producţie de aproximativ 10.500 l lapte/zi şi după mărirea efectivului de vaci cu lapte ajungând la 1.200 capete, ne putem mândri cu performanţa atingerii pragului de 25.000 l lapte pe zi, un real succes în îndeplinirea obiectivelor propuse, succes care-l împărţim cu întreg colectivul „DN AGRAR”, ne-a declarat domnul Sorin Anderco, directorul general.
La aceste realizări se mai adaugă câteva detalii care ţin mai degrabă de profesionalismul investitorului şi ale administratorului acestui mare proiect „ferma Vaidei” începând de la a gestiona adecvat valorificarea laptelui până la operaţiunile de achiziţii şi dezvoltare la standarde europene. Şansa ca obiectivele fixate pe viitor să se împlinească este categorică, investitorul „o companie Olandeză” aducându-şi aportul în dezvoltare atât din punct de vedere financiar cât şi al experienţei în agricultură şi zootehnie a unei ţări ca Olanda care a ajuns la acest moment, după SUA, cel mai important exportator de produse agricole, cu exporturi cifrate la peste 65 miliarde euro pe an, deşi are de şapte ori mai puţin teren agricol decât România. Precizăm că la Gârbova de Sebeş (Reciu) concernul olandezo-german DN Agrar Group SRL construieşte o fermă de vaci cu o capacitate de 1000 de capete. Primele grajduri au fost deja date în funcţiune şi ele adăpostesc peste 500 de vaci. (G.C.)

l


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

INCENDIU izbucnit la deșeuri menajere în Șanțurile Cetății din Alba Iulia. Intervin pompierii

Bera Larisa

Publicat

în

UPDATE FOTO | INCENDIU izbucnit la deșeuri menajere în Șanțurile Cetății din Alba Iulia. Intervin pompierii Un incendiu a izbucnit, joi, 4 iulie, în jurul orei 18.00 la deșeuri menajere în Șanțurile Cetății din Alba Iulia Citește și: UPDATE FOTO | INCENDIU izbucnit la un lan de grâu în Coșlariu Nou. Intervin pompierii Detașamentul de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea