Rămâi conectat

Ştirea zilei

Referendum, cu sau fără hotărâre de consiliu judeţean

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

REFERENDUM, acesta este cuvântul de ordine în rândul liberalilor din Alba, după ce directiva preşedintelui Traian Băsescu a pornit tăvălugul regionalizării ţării cu orice preţ. În conferinţa de presă de ieri, preşedintele PNL Alba, deputatul Teodor Atanasiu şi vicepreşedintele organizaţiei, consilierul judeţean Mihai Nicuşor au făcut public proiectul consilierilor judeţeni USL de a iniţia un referendum în cadrul căruia populaţia să răspundă cu DA sau NU la întrebarea „Sunteţi de acord cu proiectul preşedintelui Traian Băsescu de desfiinţare a judeţului Alba?”. „Ne întoarcem la popor, aşa cum clama în repetate rânduri şi preşedintele Băsescu”, a comentat Atanasiu. Liderul liberal şi-a exprimat interesul vizavi de viitoarele decizii ale preşedintelui CJ Alba: „Sunt curios dacă Ion Dumitrel va avea curajul să voteze în favoarea unei consultări publice, pentru analizarea deciziei colegilor săi din PDL, de desfiinţare a judeţului Alba”. Referindu-se la dorinţa arzătoare a deputatului PDL Clement Negruţ de a transforma Alba Iulia într-o…capitală a României, Atanasiu i-a sugerat acestuia calea cea mai simplă: aceea de a-i cere sprijin pentru lobby colegului său de partid, Mircea Hava, vicepreşedinte PDL în conducerea centrală. Pe de altă parte, tot Atanasiu a spus că are serioase îndoieli că Hava ar ridica asemenea pretenţii în faţa colegilor săi de partid şi de guvernare, în condiţiile în care nu s-a opus tăierilor salariale de tot felul, scumpirilor de tot felul, decise în laboratorul portocaliu.
Consilierul judeţean liberal Mihai Nicuşor a comentat că opera de distrugere a României de către Băsescu a ajuns la faza pe judeţe. Liberalul a apelat la colegii săi PDL-işti din Consiliul Judeţean Alba ca, într-un consens politic, să aprobe proiectul de referendum depus ieri. „Am cerut să se dezbată proiectul de referendum în 23 iunie. Dacă nu, solicităm şedinţă extraordinară în 25 iunie. Şi dacă iniţiativa noastră legală, prevăzută şi în Constituţia României, nu va trece la vot, USL-ul va strânge semnături de la populaţie. Să le arătăm PDL-iştilor voinţa poporului”, a spus Nicuşor. Teodor Atanasiu a completat că, dacă proiectul de referendum va pica la vot, în paralel vor fi acţionaţi în judecată opozanţii pentru încălcarea flagrantă a legilor ţării.
Nicoleta IDITA-TOMUŢA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

INCENDIU izbucnit la deșeuri menajere în Șanțurile Cetății din Alba Iulia. Intervin pompierii

Bera Larisa

Publicat

în

INCENDIU izbucnit la deșeuri menajere în Șanțurile Cetății din Alba Iulia. Intervin pompierii Un incendiu a izbucnit, joi, 4 iulie, în jurul orei 18.00 la deșeuri menajere în Șanțurile Cetății din Alba Iulia Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit la deșeuri menajere, în mun. Alba Iulia, Șanțurile Cetății. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea