Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Vaccinarea anti-HPV va fi reluată din martie. Imunizarea se va face doar la cerere

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O nouă campanie de vaccinare anti-HPV va începe, cel mai probabil, în luna martie. Grupul ţintă îl reprezintă fetele cu vârsta cuprinsă între 10 şi 14 ani. Ministerul Sănătăţii anunţă că va finanţa integral campania, iar vaccinărilor vor fi făcute doar la solicitarea părinţilor.

„Vom lăsa la latitudinea părinţilor ca vaccinarea să poată fi efectuată dacă aceştia şi-o doresc. Ministerul va finanţa vaccinarea şi va încerca să construiască un parteneriat nu doar cu Ministerul Educaţiei, dar şi cu asociaţiile de părinţi, cu societatea civilă, în aşa fel încât mesajul care este transmis să fie unul coerent”, a declarat dr. Adrian Pană din cadrul Ministerului Sănătăţii.

Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor (ANPP) salută şi sprijină intenţia Ministerului Sănătăţii în ceea ce priveşte posibilitatea implementării unui program de vaccinare anti-HPV, la cerere, în anul 2013. „Luând în considerare comunicările efectuate de Ministerul Sănătăţii cu privire la iniţierea unui program de vaccinare anti-HPV, la cerere, începând cu anul 2013, ca urmare a solicitării venită din partea societăţii civile, organizaţia noastră doreşte să îşi declare sprijinul faţă de intenţia Ministerului Sănătăţii de a demara un astfel de program de vaccinare”, precizează marţi Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor, într-un comunicat remis AGERPRES.

Vaccinul anti-HPV asigură protecţie împotriva bolilor determinate de tipurile de HPV 6, 11, 16 şi 18 și se adresează în general populaţiei feminine cu vârste cuprinse între 9 și 45 de ani. Vaccinarea este recomandată în primul rând fetelor cu vârste cuprinse între 9 și 15 ani, interval de vârstă unde eficacitatea sa este de 99%, dar și targetului secundar, respectiv populaţiei feminine cu vârste cuprinse între 16 și 26 de ani. Pentru acest target secundar, s-a demonstrat imunogenitate crescută la administrarea vaccinului, acesta fiind intervalul cel mai expus contactării HPV. Se pot vaccina, de asemenea, și tinerele de peste 26 de ani care nu s-au infectat cu HPV.

Până în prezent, au fost administrate aproximativ 150 milioane de doze de vaccin anti-HPV  în întreaga lume iar numărul este într-o continuă creştere. Organismele europene şi internaţionale recomandă fără ezitare vaccinarea împotriva HPV, iar ca rezultat, peste 20 de ţări din cadrul Uniunii Europene desfăşoară în acest moment campanii de vaccinare împotriva HPV.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc Românii care dețin două mașini sau două apartamente, trebuie să știe că vânzarea celei de-a doua mașini sau a celei de-a doua locuințe în decursul aceluiași an calendaristic poate implica costuri suplimentare. Conform unei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea