Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Ştirea zilei

VIDEO: Rareș Buglea și-a dat demisia din funcția de președinte al TNL Alba

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Conducerea națională a PNL a reacționat dur la scandalul provocat de liberalul albaiulian Rareș Buglea care, într-un text postat pe pagina sa de Facebook a scris: Susțin în continuare sterilizarea femeii rrome, dacă după prima naștere la ancheta socială se dovedește că nu are condiții și nici intenția de a crește primul prunc în condiții cât de cât umane!

Surse din interiorul PNL spun că acesta va trebui să demisioneze iar demisia i-a fost cerută de conducerea centrală a partidului.

În acest moment nu am putut afla cu certitudine dacă este vorba despre un zvon, cert este că liberalii din Alba Iulia au anunțat o conferință de presă începând cu ora 16.00.

UPDATE: Rareș Buglea și-a prezentat demisia din funcția de președinte al TNL Alba:

În conferința de presă organizată la sediul PNL Alba Iulia, Rareș Buglea și-a prezentat demisia declarând că nu vrea să implice Partidul Național Liberal într-un scandal. Acesta a spus că intenția sa a fost să găsească o rezolvare pentru ”natalitatea scăpată de sub control” în anumite cazuri. Și-a cerut scuze de la etnia rromă, a reamintit că a făcut zeci de ore de voluntariat în comunitățile de rromi pentru a veni în sprijinul acestora și, drept urmare, nu poate fi acuzat de rasism și a declarat că în opinia sa adversarii politici și unele ONG-uri au găsit un prilej să lanseze atacuri dure asupra sa și a partidului.

”Îmi dau demisia din această funcție pentru a lămuri exact ceea ce am vrut să spun legat de acest subiect al mamelor iresponsabile din România și până la lămurrirea acestui scandal eu mă delimitez total de PNL. Părerea exprimată de mine nu este părerea PNL, fie că am exprimat-o în public sau pe propria pagină pe rețeaua de socializare. Totodată îmi cer scuze dacă printr-o exprimare nefericită am lăsat impresia că mă refer doar la o anumită etnie și nu așa cum vreau să susțin: mă refer la toate mamele iresponsabile din România. Îmi cer scuze față de mebrii acestei etnii dacă s-au considerat direct vizați”:

Buglea a mai spus că nu a fost sunat de nimeni din conducerea partidului și că nu i s-a cerut demisia dar i s-a spus că ”scandalul” a luat amploare la nivel național și chiar internațional. ”Am primit un singur e-mail, de la președintele TNL, Florin Alexe, care cerea părerea colegilor, inclusiv părerea mea și lămuriri din partea mea cu ce este de făcut în acest caz”:

În conferința de presă Buglea și-a exprimat nemulțumitea față de faptul că în presă au apărut unele materiale fără să i se ceară un punct de vedere. De asemenea, a arătat un document potrivit căruia este convocat la Consiliul Național împotriva Discriminării care s-a autosesizat în legătură cu textul postat pe rețeaua de socializare:

”Eu sunt gata să sufăr dar mi-e ciudă că scandalul durează 2-3 zile, capul lui Buglea cade, ONG-urile din domeniu au avut ogură de oxigen, s-au relansat, domnul Cioabă s-a reafirmat, setea de subiecte pentru unele trusturi de presă a fost un pic potolită, în schimb problema rămâne!”, a concluzionat liberalul Rareș Buglea:


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Dorin FLEȘERIU, primul albaiulian care a terminat IRONMAN, cea mai mare competiție de anduranță din Europa

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dorin FLEȘERIU, primul albaiulian care a terminat IRONMAN, cea mai mare competiție de anduranță din Europa Dorin FLEȘERIU este primul albaiulian care a terminat IRONMAN, cea mai mare competiție de anduranță din Europa. – De curând ați participat la cel mai vechi triatlon de distanță lungă din Europa și al doilea cel mai vechi la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea