Acţiuni ale Filantropiei pentru prevenirea abandonului şcolar
Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia organizează astăzi, 10 iunie 2011, în Alba Iulia, două evenimente, ale căror acţiuni au ca scop prevenirea abandonului şi a eşecului şcolar. De la ora 10.00, în prezenţa ÎPS Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, care va fi înconjurat de un sobor de preoţi co-slujitori, a oficialităţilor judeţene şi locale, a reprezentanţilor partenerilor, precum şi a credincioşilor comunităţii, se va inaugura Centrul Educaţional „Sfântul Nicolae” din Alba Iulia, strada Moldovei, nr.11. Acest centru educaţional este parte a proiectului „Reţea interregională de centre educaţionale” , proiect demarat de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia în parteneriat cu D.G.A.S.P.C. Alba, D.G.A.S.P.C. Mureş, D.G.A.S.P.C. Timiş, Arhiepiscopia Timişoarei, Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş şi Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia – Filiala Reghin, la nivelul regiunilor Centru şi Vest, începând cu data de 1 august 2010. Proiectul este cofinantat din FSE – POSDRU pe Axa prioritară 2 „Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii” în domeniul de intervenţie DMI 2.2. – Prevenirea şi corectarea părăsirii timpurii a şcolii prin Direcţia OIPOSDRU din subordinea MECTS. Înfiinţarea unui asemenea centru educaţional în Alba Iulia vine din nevoia şi datoria Bisericii de a veghea asupra celor mici, despre care Mântuitorul Iisus Hristos spunea că „a unora ca aceştia este Împărăţia Cerurilor” (Matei 19, 14), atâta timp cât ne confruntăm, la nivel local, cu fenomenul de părăsire timpurie a şcolii, grija redusă sau chiar ignorarea educaţiei copiilor din familiile cu nevoi sociale fiind principalul motiv pentru care vorbim de abandon şcolar ca fenomen educaţional.
După evenimentul inaugurării Centrului Educaţional „Sfântul Nicolae”, Asociaţia Filantropia Ortodoxă, împreună cu partenerii săi, organizează o masă rotundă, la Hotel Parc, având ca tematică „Înfiinţarea, dezvoltarea şi consolidarea de reţele destinate îmbunătăţirii activităţilor de prevenire a fenomenului de abandon şi eşec şcolar ” prin care se va pune bazele creării unei platforme de lucru comune între cei implicaţi în identificarea şi intervenţia asupra cauzelor şi motivelor care duc la abandon şi eşec şcolar, precum şi prevenirea acestui fenomen la nivelul regiunilor Centru şi Vest. Scopul proiectului „Reţea interregională de centre educaţionale” este prevenirea fenomenului de părăsire timpurie a şcolii şi menţinerea în sistemul de educaţie a 500 de elevi din regiunile Centru şi Vest prin crearea unei reţele de 16 Centre educaţionale în judeţele: Timiş, Alba şi Mureş. Primele 9 Centre Educaţionale şi-au deschis porţile pentru 225 de copii în luna noiembrie 2010, iar celelalte 7 în luna mai 2011 pentru 175 de copii.
În centrele educaţionale, copiii primesc zilnic hrană, lunar burse sociale, sprijin în realizarea temelor pentru acasă, susţinere în dezvoltarea personală, în formarea, ca oameni, după principii moral-creştine sănătoase şi în comunicarea eficientă între ei, totul în vederea unei bune integrări în societate. Dacă educaţia copilului începe întâi în familie şi se continuă apoi la şcoală, după principiile sistemului de învăţământ, în Biserică orice copil şi orice părinte poate învăţa elementele unei creşteri sănătoase din punct de vedere spiritual, după învăţăturile Sfintei Scripturi. (L.S.)
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
FOTO | 8.000 de puieți plantați în comuna Șpring de către Fundația Pădurea de Mâine în campania de împădurire și reîmpădurire din toamna anului 2024. Peste 250 de voluntari implicați în acțiune
FOTO | 8.000 de puieți plantați în comuna Șpring de către Fundația Pădurea de Mâine în campania de împădurire și reîmpădurire din toamna anului 2024. Peste 250 de voluntari implicați în acțiune Fundația Pădurea de Mâine și-a continuat acțiunile de împădurire și reîmpădurire și în toamna anului 2024. În noiembrie și decembrie, peste 250 de […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Ştirea zileiacum 2 zile
Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul
-
Opinii - Comentariiacum 13 ore
MESAJE de Mos CRACIUN 2024 hazlii. Idei de SMS-uri, URĂRI şi FELICITĂRI amuzante pe care le puteți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE SMS de CRĂCIUN 2024 în limba ENGLEZĂ. Idei de URĂRI şi Felicitări în română şi engleză !
-
Curier Județeanacum 4 zile
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana