Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Amenzi și dosare penale pentru braconaj piscicol şi pescuit ilegal la Vințu de Jos și Miraslău

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Poliţiştii Serviciului de Ordine Publică împreună cu poliţiştii Posturilor de Poliţie Rădeşti şi Mirăslău, sprijiniţi de poliţiştii Secţiei nr. 2 Poliţie Rurală Vinţu de Jos, au organizat sâmbătă, 12 ianuarie, o acţiune, pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol şi a pescuitului ilegal. Patru braconieri, surprinși pe raza localității Vințu de Jos, sunt din municipiul Sebeș.

În cadrul acţiunii au fost verificaţi 36 de pescari iar pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 6 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 600 de lei.

Totodată, poliţiştii au constatat 5 infracţiuni şi au confiscat 3 unelte folosite la pescuitul ilegal.

Exemple: Pe raza localităţii Vinţu de Jos,  în locul numit „Sub Pod”, au fost depistaţi M.M., de 46 de ani, M.I., de 58 de ani (ambii din Sebeş) şi B.I., de 44 de ani din Sebeş care pescuiau folosind metoda „greblare şi agăţare”.

Cu aceeaşi ocazie, a fost depistat şi M.A.D., de 48 de ani, din Sebeş, care pescuia folosind aceeaşi metodă (greblare şi agăţare), asupra sa fiind găsite două unelte destinate braconajului piscicol.

“Faţă de cei 4 suspecţi au fost întocmite actele premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracţiunii de „ pescuit cu unelte înţepătoare sau agăţătoare, prin greblare sau harponare”, faptă  prevăzută de art. 64, lit. l din O.U.G. 23/2008 iar faţă de M.A.D. şi  sub aspectul comiterii infracţiunii prevăzute de art. 65, alin.1, lit. b din acelaşi act normativ”, se precizează în comunicatul remis presei de către IPJ Alba.

foto arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

E oficial! Au fost devansate alegerile prezidențiale

Ziarul Unirea

Publicat

în

E oficial! Au fost devansate alegerile prezidențiale Legea care prevede vă alegerile pentru Preşedintele României să fie organizate cu cel mult trei luni anterioare lunii în care ajunge la termen mandatul de Preşedinte al României a fost promulgată, marți de Klaus Iohannis. Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea art. 5 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea