Sămădaş la finalul distracţiei de Zilele Municipiului Alba Iulia
Cele trei zile de freamăt şi petrecere prilejuite de Zilele Municipiului Alba Iulia s-au risipit precum fumul gros iscat de la zecile de tarabe cu mici şi hamsii postate în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor. Iar acum, prin birourile din Primăria Alba Iulia şi prin cele ale sponsorilor de partid, se face sămădaşul. Mai mult ca sigur, albaiulienii vor afla în cel mai scurt timp cât i-a costat distracţia. Adică, mai precis, câţi din cei „până la 420.000 de lei din bugetul local capitol 67 cultură şi sponsorizări” s-au cheltuit, fie de la bugetul local, fie din sponsorizări. Pe surse am aflat că pentru efortul de a aduce şi organiza artiştii şi formaţiile care au evoluat pe parcursul celor trei zile în Alba Iulia, preşedinta unei anume asociaţii culturale care are, printre altele, şi meritul de a avea rude de gradul unu prin Primăria Alba Iulia, a fost recompensată destul de… bine, cam cât salariul mediu al unui amărăştean, pe aproape un an de zile. Majoritatea spectacolelor s-au „remarcat” prin „deja vu”, un remember cu aceiaşi protagonişti ai Festivalului de Teatru, ce a fost şi va fi la Alba Iulia. Pentru că, nu-i aşa, prietenii (aceiaşi) la nevoie, adică, la festivaluri se cunosc! Dar să mai avem puţintică răbdare şi speranţă… stimabililor şi probabil că o să aflăm cam cât ne-au costat Zilele Municipiului. Şi nu mă refer la micii şi berile înghiţite la înghesuială, prin parc. Şi nici la apa băută de-a-n picioarelea prin şanţurile Cetăţii Carolina, unde doar 2-3 terase au avut învoire de la stăpânire să-şi cinstească muşteriii. Ci mă refer la sumele alocate din bugetul obştii, care s-au folosit, evident, tot în interesul obştii…
De sărbătoare, şi în parcul Unirii s-a dat liber la umbra pomilor şi la firul ierbii (aşa, ca un cadou de despărţire, pentru că marţi, 31 mai, a început deja să fie îngrădit parţial, pentru excavare.). În schimb, pe traseul din şanţurile Cetăţii, firul ierbii a fost drastic protejat de soldaţii austro-ungari care, pe lângă puşcociul ornamental, au fost dotaţi şi cu fluiere, deloc ornamentale, cu care să atenţioneze infractorii minori, de 2-3-4 ani care deviau de la traseul pavat. Păi, ce, ne jucăm cu spaţiul verde şi cu ecologia?!
Şi mai persistă o nedumerire: înaintea spectacolului cu lasere, din şanţurile Cetăţii, când primarul Mircea Hava a stins simbolic luminile, o parte dintre spectatori au huiduit copios. Să-i fi deranjat bezna în care oricum orbecăim cu toţii sau…ce?
Nicoleta IDITA-TOMUŢA
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
FOTO | Centrele groazei în Mureș: Copii cu dizabilități, malnutriți și ținuți în condiții deplorabile. Starea lor de sănătate, grav afectată
FOTO | Centrele groazei în Mureș: Copii cu dizabilități, malnutriți și ținuți în condiții deplorabile. Starea lor de sănătate, grav afectată Consiliul de monitorizare și reprezentanți ai Centrului de Resurse Juridice a efectuat sâmbătă dimineață o vizită înopinantă în mai multe centre din Târgu Mureș, pentru copiii cu dizabilități. Inspectorii au descoperit nereguli majore în […]