Rămâi conectat

Ştirea zilei

Tribunalul Alba a decis 27 de mandate de arestare preventivă pentru „grupul Cugir”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Vineri, 27.05.2011, faţă de 27 dintre inculpaţii din grupul infracţional de la Cugir cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunilor de tentativă la omor calificat şi deosebit de grav, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, Tribunalul Alba a emis mandate de arestare preventivă.
Cu o zi înainte, joi, 26 mai, începând cu ora 6,00, efective din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Alba au efectuat simultan 28 de percheziţii domiciliare, dintre care 27 pe raza oraşului Cugir şi una pe raza municipiului Sibiu. la acţiunea organizată au participat 124 de poliţişti şi 30 de jandarmi şi au fost folosite 36 de autospeciale. Au fost vizate locuinţele a 29 de persoane învinuite de comiterea infracţiunilor de tentativă la omor calificat şi deosebit de grav, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. 22 dintre învinuiţi au fost identificaţi şi conduşi la sediul I.P.J. Alba, iar pentru 15 dintre ei procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au emis ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore. Cei 15 inculpaţi au fost prezentaţi azi, 27.05.2011, Tribunalului Alba cu propunere de arestare preventivă iar, ca urmare a materialului probatoriu administrat în cauză de procurorul criminalist şi poliţişti cu sprijinul D.G.I.P. – Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă Alba, instanţa de judecată a emis pe numele a 14 dintre ei mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile, sub aspectul comiterii infracţiunilor de tentativă la omor calificat şi deosebit de grav, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. De asemenea, faţă de doi dintre inculpaţi, ca urmare a revocării interdicţiei de a părăsi localitatea, au fost emise mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile. Faţă de 11 dintre înculpaţii care nu au fost găsiţi la domiciliu cu ocazia acţiunii de joi, instanţa a emis mandate de arestare preventivă în lipsă, pentru o perioadă de 30 de zile.
În continuare poliţiştii desfăşoară activităţi specifice pentru prinderea celor 11 inculpaţi în vederea punerii în executare a mandatelor de arestare preventivă emise în lipsă precum şi pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a grupului, transmite IPJ Alba.
Nicoleta IDITA-TOMUŢA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Trei elevi de la Școala Gimnazială “Vasile Goldiș”, cu 10 curat la română și matematică la Evaluarea Națională 2024. Vor să studieze mai departe la HCC Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Trei elevi de la Școala Gimnazială “Vasile Goldiș”, cu 10 curat la română și matematică la Evaluarea Națională 2024. Vor să studieze mai departe la HCC Alba Iulia Trei elevi de la Școala Gimnazială “Vasile Goldiș” se numără printre cei 24 de absolvenți cu 10 curat la română și matematică la Evaluarea Națională 2024. Toți […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea