Rămâi conectat

Actualitate

Concert extraordinar pentru harpe, susţinut de „White Harps’ Quartet” la Sala Unirii din Alba Iulia

Bogdan Presecan

Publicat

în

Concert extraordinar pentru harpe, susţinut de „White Harps Quartet” la Sala Unirii din Alba Iulia

„Vă aşteptăm joi, ora 18.00, la Sala Unirii din Alba Iulia, unde va avea loc un concert extraordinar pentru harpe, susţinut de „White Harps’ Quartet”. Intitulat întocmai ca formaţia care-l cântă, şi anume White Harps, spectacolul va deschide şirul manifestărilor culturale al celei de-a treia ediţii a Festivalului Iernii „Alba în magia Crăciunului”.

Va fi o seară muzicală dedicată Crăciunului: o ocazie de a asculta un repertoriu rafinat, compus din operele binecunoscute ale unora precum Bach, Ravel, Gershwin, Prokofiev şi Tchaikovsky. Va fi, cu alte cuvinte, un prilej pentru ca toţi prietenii culturii italiene să se întâlnească şi să-şi facă urările de sărbători.

Eroinele spectacolului sunt un cvartet de harpe, format din patru superbe şi talentate reprezentante ale sexului frumos, care, la fiecare apariţie, reuşesc să smulgă ropotele de aplauze şi sincera admiraţie a auditoriului. Este un cvartet care a luat naştere în 1993 şi, de atunci, succesul de care s-a bucurat a fost mereu în creştere.

„White Harps’ Quartet” s-a născut din nevoia de a experimenta noi valenţe acustico-expresive ale acestui instrument clasic de o mare delicateţe şi romantism, care e harpa, nevoie care se împlineşte prin abordarea mai multor genuri şi stiluri muzicale. Astfel, formaţia propune un repertoriu ce îmbină culoarul muzical de la Vivaldi la Gershwin, de la motivele clasice ale dansurilor spaniole la idiomul jazzului contemporan. Repertoriul conţine compoziţii ale maeştrilor I. Albeniz, J.S. Bach, De Falla, E. Deltour, G. Gaslini, G. Gershwin, E. Granados, S. Joplin, M. Milhaud, Parish-Avars, S. Prokofiev, J.P. Rameau, M. Ravel, R. Roger şi P. Tchaikovsky. Cuceriţi de particularităţile artistice ieşite din comun ale grupului, cunoscuţi compozitori italieni, ca Giorgio Gaslini şi Fabrizio Francia, au compus şi dedicat grupului noi opere, care încântă publicul de pe toate meridianele.

După terminarea studiilor universitare, cu rezultate excelente, membrele cvartetului (Sabina Baratella, Alessandra Targa, Alice Belardini-Pini şi Giulia Rettore) s-au perfecţionat cu profesori de renume mondial”, se arată într-un comunicat remis presei de Consiliul Judeţean Alba.

Intrarea la spectacol este LIBERĂ, în limita locurilor disponibile, pe baza de invitatii care se pot ridica de la Sala Unirii.

Concertul White Harps este un proiect al Institutului Italian de Cultură din România şi Fundaţia Pro Art Hermannstadt, fiind invitat la Alba Iulia de către Consiliul Judeţean Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

18-19 iulie 2024 | COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba și alte județe din țară: Vijelii, grindină, descărcări electrice și averse torențiale

Ziarul Unirea

Publicat

în

18-19 iulie 2024 | COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba și alte județe din țară: Vijelii, grindină, descărcări electrice și averse torențiale ANM A emis joi dimineața o avertizare meteo cod galben de furtună valabil în Alba și alte județe din țară, în intervalul 18 iulie, ora 10 – 19 iulie, ora 02. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea