Rămâi conectat

Ştirea zilei

Doina Scutea, decanul Baroului Alba, a fost reţinută din nou, ieri, de procurorii DNA Alba Iulia

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Decanul Baroului Alba, avocata Doina Scutea, a fost reţinută ieri, din nou, de procurorii DNA Alba Iulia, într-un alt dosar de corupţie decât cel în care este judecată deja şi aflat acum pe rolul Curţii de Apel Târgu Mureş. Ea este acuzată de complicitate la înşelăciune şi a fost adusă joi după-masă la Curtea de Apel Alba Iulia cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. La ora închiderii ediţiei încă se judeca solicitarea procurorilor de cercetare a inculpatei în stare de arest preventiv. Acest nou dosar în care a fost reţinută Scutea are legătură cu numele omului de afaceri Dorel Tamaş pe care avocata l-a reprezentat în multe procese şi cu care avea relaţii vechi de prietenie. În comunicatul oficial remis de Direcţia Naţională Anticorupţie se arată că „Tamaş Dorel Cristian, în calitate de administrator al S.C. ARDELEANA S.A., şi o societate comercială din Cluj Napoca au încheiat un antecontract de vânzare – cumpărare cu privire la vânzarea hotelului „Continental” din acelaşi oraş. Preţul tranzacţiei a fost stabilit la 10.000.000 euro, din care a fost achitată suma de 2.000.000 euro cu titlu de avans, diferenţa urmând a fi plătită la finalizarea vânzării. Cu această ocazie, Tamaş Dorel Cristian le-a ascuns viitorilor proprietari că, încă din anii 2001 şi 2003, faţă de imobilul ce făcea obiectul antecontractului au fost demarate proceduri de retrocedare în baza Legii nr. 10/2001 de către Colegiul Reformat Debreţin şi separat de către Eparhia Reformată din Ardeal.
În acest context, inculpata Scutea Doina a participat la negocierea contractului alături de Tamaş Dorel Cristian şi, în virtutea profesiei de avocat, le-a creat convingerea reprezentanţilor firmei ce se angajase să cumpere hotelul, că imobilul nu are probleme juridice şi că aspectele consemnate în Cartea Funciară corespund situaţiei reale.
Prejudiciul cauzat în această modalitate este de 2.000.000 euro, reprezentând suma achitată cu titlu de avans în baza antecontractului de vânzare – cumpărare.”
Pe numele lui Tamaş judecătorii din Alba Iulia au emis, la începutul lunii mai, un mandat de arestare internaţional după ce procurorii DNA Alba Iulia au cerut, la 1 aprilie 2011, arestarea lui în lipsă pe o perioadă de 30 zile, însă omul de afaceri a fost de negăsit. El este acuzat de falsuri, delapidare, înşelăciune, spălare de bani. Doina Scutea a mai fost reţinută de procurorii DNA Alba Iulia în luna noiembrie 2010, însă atunci a fost eliberată din arest după doar trei zile, prin decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Ulterior ea a fost trimisă în judecată cu acuzaţia de trafic de influenţă, în dosarul „Corupţie la Finanţe” mai fiind judecaţi Anghel Bogin, fost şef al DGFP Alba, Claudiu Vulpe fost ofiţer SIE, Bogdan Radu fost consilier la Ministerul Agriculturii şi omul de afaceri Alexandru Duca. Vom reveni în ziarul de mâine cu noi amănunte.
Ioana PITICARIU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Trei elevi de la Școala Gimnazială “Vasile Goldiș”, cu 10 curat la română și matematică la Evaluarea Națională 2024. Vor să studieze mai departe la HCC Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Trei elevi de la Școala Gimnazială “Vasile Goldiș”, cu 10 curat la română și matematică la Evaluarea Națională 2024. Vor să studieze mai departe la HCC Alba Iulia Trei elevi de la Școala Gimnazială “Vasile Goldiș” se numără printre cei 24 de absolvenți cu 10 curat la română și matematică la Evaluarea Națională 2024. Toți […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea