Rămâi conectat

Actualitate

Actriţe de succes: Amalia Pop şi Teodora Popa din Alba Iulia, premiate la Festivalul Internaţional de Animaţie „Gulliver”

Alexandra Mates

Publicat

în

În perioada 21 – 25 noiembrie 2012, la Galaţi s-a desfășurat cea de-a XX-a ediție a Festivalului  Internaţional de Animaţie „Gulliver”. Acesta este un festival concurs dedicat teatrelor de animație care a cuprins 18 spectacole din ţară şi din străinătate, precum şi spectacole studenţeşti.
Teatrul de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia a fost selecționat cu spectacolul „Zulenka” având următoarea echipă: Cristian Pepino – regizor artistic, Cristina Pepino – scenograf, Dan Bălan – compozitor, Levente Szöcs – maestru sunet, Tămășan Ovidiu – maestru lumini, Vlad Tănase – construcție păpuși, Mirela Tămășan – croitorie, Marin Goia – decoruri și distribuția: Amalia Pop, Teodora Popa, Elena Scorțeanu, Ramona Mincu Benchea, Radu Hăprian Dan, Ioan Pompiliu Cristea.

Actrița Amalia Pop a câștigat Premiul Special al Juriului pentru rolul „Zulenka”, iar actrița  Teodora Popa a câștigat Premiul Special al Juriului pentru rolul Vrăjitoarea Zaralda din cadrul aceluiași spectacol al Teatrului de Păpuși „Prichindel” Alba Iulia.

Din juriul festivalului au făcut parte: Dan-Marius Zarafescu, critic de teatru, totodată preşedinte al juriului, împreună cu membrii: Maria Mierluţ- regizor de teatru și Ilie Zanfir – profesor.

„Suntem extrem de fericiți pentru reușita și pentru cele două premii obținute de către actrițele noastre !!! Le felicităm sincer și ne dorim ca pe viitor să obțină rezultate cel puțin la fel de bune. Dincolo de satisfacția lor personală și profesională doresc totodată să felicit întreaga echipă întrucât ea a fost cea care-a creat contextul necesar performanței. Amintesc că tot anul acesta am obținut la Cluj Napoca Premiul Pentru Calitatea Mânuirii la Festivalului Internaţional al Teatrelor de Păpuşi şi Marionete „PUCK”. Un teatru este valoros atunci când axa lui conține actori importanți, spectacole calitative, festivaluri, repertoriu bogat, rezultate cuantificabile și public constant, toate acestea recunoscute fie prin diplome, distincții, premii, fie prin reacții apreciative venite din partea criticilor, a colegilor și nu în ultimul rând din partea publicului. Cred că teatrul albaiulian se află deja de ceva vreme pe această axă iar acest lucru ne motivează puternic pentru pașii următori. Încă o data: ” Bravo Amalia Pop!  Bravo Teodora Popa!”, a declarat Ioana Bogățan, managerul Teatrului de Păpuşi „Prichindel”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Reduceri de 20% pentru călătoriile cu trenul în mai multe ţări europene: Anunțul CFR Călători

Ziarul Unirea

Publicat

în

Reduceri de 20% pentru călătoriile cu trenul în mai multe ţări europene: Anunțul CFR Călători CFR Călători a anunțat joi că se acordă reduceri de 20% în perioada 4 – 18 iulie celor care cumpără Interrail Global Pass sau One Country Pass, abonamente pentru călătorii cu trenul în ţările europene, cu valabilitate începând din 1 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea