Rămâi conectat

Ştirea zilei

Societatea civilă a fost minţită de primarul Hava

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Primarul Hava este total responsabil de ceea ce se întâmplă. Bihoreanul se răzbună pe albaiulieni. Cel puţin din punctul meu de vedere începând de azi este un Nimeni care, din păcate, conduce încă acest oraş, un om fără de cuvânt faţă de albaiulieni. În ultima lună de zile am lăsat loc societăţii civile să urmeze un calendar de dialog cu executantul lucrărilor din Cetate şi cu Primăria. Se pare că Hava şi ai lui au înţeles acest dialog şi atitudinea noastră pozitivă doar ca pe o tragere de timp şi o tărăgănare, ca să aibă ocazia să radă parcul pe ascuns! Am întins o mână şi ni se râde acum în faţă, nouă, tuturor albaiulienilor. Niciuna din promisiunile smulse cu forţa de sute de oameni prin miting şi proteste, acum două luni, nu s-a îndeplinit: dialog, calendar, prezentare de proiecte arheologice şi de amenajare urbană etc. Doar propagandă ieftină şi praf în ochi!
Solicităm suspendarea imediată a Contractului cu Grup Corint pentru abuz repetat împotriva proprietăţii publice şi încetarea de urgenţă a oricăror lucrări în Custozza. Vom face demersurile necesare în Consiliul local şi dacă e nevoie în justiţie. Solicităm de asemenea demisia de onoare – dacă cineva crede că o mai are – a primarului Hava, care nu reuşeşte să mai controleze ce se întâmplă în acest oraş şi se face părtaş la acest jaf şi la această distrugere. Afară Hava din Alba Iulia cu toată gaşca ta!
Credem că din acest moment e legitimă orice formă de protest paşnică spontană şi de orice fel şi o susţinem. Societatea civilă din Alba Iulia a fost sfidată direct în faţă de către primarul-Nimeni şi firma sa prietenă, Corint. Pregătim pentru săptămâna viitoare forme de protest mai ample. Îi invităm pe toţi să ne fie alături. Îi invităm pe albaiulieni să aducă pe şantierul din Custozza lumânări pentru copacii tăiaţi sau să lase orice însemn de protest la gardurile şantierului. Pentru cei care se vor grăbi să arunce cu noroi în orice formă de protest, aşa cum s-au obişnuit toate trâmbiţele plătite ale Primarului-Nimeni, îi anunţăm că orice demers este justificat atunci când tirania şi sfidarea ating astfel de limite. Ruşine, Hava!
Florin ROMAN, albaiulian


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Trei elevi de la Școala Gimnazială “Vasile Goldiș”, cu 10 curat la română și matematică la Evaluarea Națională 2024. Vor să studieze mai departe la HCC Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Trei elevi de la Școala Gimnazială “Vasile Goldiș”, cu 10 curat la română și matematică la Evaluarea Națională 2024. Vor să studieze mai departe la HCC Alba Iulia Trei elevi de la Școala Gimnazială “Vasile Goldiș” se numără printre cei 24 de absolvenți cu 10 curat la română și matematică la Evaluarea Națională 2024. Toți […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea