Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

„Cânt pentru Maria Beatrice”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Miercuri, 25 mai, la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor va avea loc spectacolul pentru strângere de fonduri intitulat „Cânt pentru Maria Beatrice”, organizat de Ascociaţia „Maria Beatrice”, Consiliul Judeţean Alba, Primăria Alba Iulia şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, în parteneriat cu Centrul de Cultură „Augustin Bena”, Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia, Omniasig şi ONG Obârşia.
Vor evolua soprana Daniela Vlădescu, tenorul Costel Busuioc, Roxana Reche (laureată a Marelui Premiu la Festivalul „Strugurele de Aur” de la Jidvei), Ina Todoran (laureată a Trofeului Mamaia – 2009, la muzică populară), Alin Ignat (Trofeul „Dan Spataru” Medgidia, 2010), Sebastian Onac (Locul I la Festivalul de Romanţe „Crizantema de Aur”-Târgovişte, 2007).
Banii încasaţi din vânzarea biletelor şi donaţii vor fi direcţionaţi către Asociaţia «Maria Beatrice» în vederea dotării cu aparatura necesară a Centrului de Zi pentru Copii cu Dizabilităţi «Prietenii Mariei Beatrice» Alba Iulia. Iniţiativa înfiinţăriii acestui centru aparţine prof. Sebastian Onac, tatăl micuţei Maria Beatrice, de aproape 3 ani, diagnosticată cu paralizie cerebrală infantilă, tetrapareză spastic-diskinetică. Pentru că tratamentele sunt de lungă durată, efectele nu sunt imediate, iar costurile sunt foarte mari, deoarece terapia se poate realiza în prezent numai în străinătate, Asociaţia „Maria Beatrice” vrea să înfiinţeze un centru de zi pentru copii cu dizabilităţi.
„Ca părinţi ai Mariei Beatrice, am stabilit contacte cu familii aflate în situaţie similară cu a noastră, în Alba Iulia, zonele limitrofe şi-n toată ţara. Am ajuns la concluzia că mamele care au astfel de copii îşi prelungesc concediul de îngrijire al copilului cu 2, 3, până la 7 ani, iar altele renunţă în totalitate la profesie, primesc un ajutor de la stat şi se dedică întru totul îngrijirii copilului cu handicap. Astfel că mama copilului cu handicap devine, la rândul ei, asistată social, alături de copil. Mai mult, renunţând la profesie, aceasta desocializează şi, având în timp un cerc din ce în ce mai restrâns de cunoştinţe si relaţionări, posibilitatea mamei de a-şi ajuta real copilul scade. Statul ajunge să asiste social două persoane, în loc de una. Instinctiv, sunt mame care se dedică într-atât copilului cu handicap, încât viaţa de familie este afectată şi în timp soţii le părăsesc. Este foarte greu, dacă nu chiar imposibil, să laşi un copil cu nevoi speciale în îngrijirea unei bone nespecializate, uneori este chiar periculos. Mai mult, este foarte greu, sau chiar imposibil, să-i poţi oferi unui astfel de copil condiţii optime de terapie acasă, chiar având un cadru medical specializat şi asta din cauza lipsei aparaturii adecvate, la domiciliu”, a declarat tatăl Mariei, Sebastian Onac.
Cei care nu şi-au cumpărat încă bilete le mai pot procura de la Casa de Cultură a Sindicatelor (orele 10.00 – 20.00) şi de la Teatrul de Păpuşi „Prichindel” (orele 10.00 – 15.00).
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!


Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Elevi de la „Colegiul Național Lucian Blaga” din Sebeș, vizită la Parlamentul European de la Bruxelles

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevi de la „Colegiul Național Lucian Blaga” din Sebeș, vizită la Parlamentul European de la Bruxelles Săptămâna trecută, un grup de 13 elevi de la „Colegiul Național Lucian Blaga” din Sebeș, coordonați de doamnele profesoare Todor Cornelia si Crișan Monica au fost beneficiarii unei mobilități de grup la Charberoi și Bruxelles, Belgia, mobilitate finanțată de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea