Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

ȘTIREA TA/ Delia Anghel, Balomir: ”Vrem să ne recuperăm satul și viața!”

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Locuitorii din Balomir continuă să-și exprime nemulţumirea legată de faptul că maşinile de mare tonaj care transportă nisip de la balastiera din zonă le provoacă pagube importante, afectând structura caselor și  spun că vor continua demersurile către autoritățile locale, județene și chiar naționale pentru găsirea unui drum alternativ pe care să circule maşinile de mare tonaj, altul decât cel actual care trece pe sub ferestrele lor.

Protestatarii reclamă deranjul provocat de zgomotul infernal şi de praful ridicat de camioane dar mai ales stricăciunile aduse caselor – ziduri şi tavane crăpate, tencuieli căzute, uşi şi ferestre care nu se mai închid în prag de iarnă.

Despre situația de la Balomir ne-a scris prof. Delia Anghel:

”TOTAL NSA este doar una dintre firmele de pe raza satului, care lucrează, într-adevăr, parțial și pentru autostradă. Pe când cealaltă, ELIS PAVAJE SRL, n-are nicio legatură cu interesul național, care este, firește, și al nostru! Aceasta din urmă aparține unui foarte influent om de afaceri din Alba, care desfășoară o activitate de transport de mare tonaj aproape non-stop, deci inclusiv noaptea, se opreste doar în intervalul sâmbătă or 14.00 – luni ora 7.00!
TOTAL a instalat un concasor de piatră la nici 30 m de casele romilor, care au copii minori, în chiar ziua când i-a călcat Garda de Mediu, la sesizarea mea stringentă. Circulă pe Str. Stadionului și parțial Str. Principală, ies pe sub podețul de cale ferată si ies în DN 7 aproximativ 120 de mașini între 40 și 60 tone. Returul îl fac tot atâtea, pline sau goale, cu viteză, deși s-a amplasat un semn care restricționează viteza la 10 km la oră, pus doar pentru vizitatori și de gura noastră, pentru că nu se poate amplasa și radar. Drumul DE1107 a fost o cărare, a devenit încet-încet drum industrial fără niciun aviz și încalcă proprietatea unui cetățean italian, care i-a acționat în judecată.

Noi am protestat nu ca să închidem balastierele, la care lucreaza vreo 15 balomireni, printre care și soția consilierului, care face cleaning în birourile de la TOTAL. Noi suntem indignați de modul în care au procedat autoritățile locale, față de ilegalitățile pe care le-au permis, față de încălcarea drepturilor noastre fundamentale – la propritate, sănătate și mediu curat etc. Pentru toate prejudiciile care ni se aduc este vinovată Primăria, pentru că ei au permis toate astea! În schimb, îi apără tot pe balastieri și nu vor să scoată transportul greu și intens din zona locuibilă, deși acest lucru este posibil, bineînțeles cu o investiție din partea patronilor.

Am depus cereri și un memoriu, după primul protest, dar nici până azi n-au venit edilii să vadă casele crăpate ale oamenilor de pe acea stradă! Am lăsat memorii și la Prefectură și Consiliul Județean, chiar vineri, continuăm cu Garda de Mediu, DJSP, autoritățile naționale, chiar începând de mâine. Și n-o să ne lăsăm, deși suntem puțini, femei, cu toate denigrările pe care ni le aduce consilierul nostru și alții ca el, care ne acuză că umblăm după bani, deși noi suportăm, cele 3, toate cheltuielile.

Vrem ca instituțiile să-și facă treaba, cei vinovați să plătească și să ne recuperăm satul și viața. Iar presa, fie ea și locală, să verifice sursele și sa scrie adevărul, că povești auzim destul de la ai noștri aleși!”

Daca vrei să ne semnalezi un eveniment, daca ai văzut ceva neobișnuit, daca vrei să pui o întrebare unei instituții publice sau unui politician, sau daca ai filmat sau fotografiat ceva interesant completează formularul de la pagina ”ȘTIREA TA” iar reporterii noștri vor lua legătura cu tine.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

2 iulie: Sfântul Voievod Ștefan cel Mare, unul dintre cei mai importanți domnitori și cel mai mare apărător al creștinătății din țara noatră

Ziarul Unirea

Publicat

în

2 iulie: Sfântul Voievod Ștefan cel Mare, unul dintre cei mai importanți domnitori și cel mai mare apărător al creștinătății din țara noatră Sfântul Voievod Ștefan cel Mare a fost unul dintre cei mai importanți domnitori ai țării noastre și este cunoscut drept cel mai mare apărător al creștinătății din țara noastră, acesta domnind în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea